Gazeteci olacaklara öğütler. Gazeteci belge ve bilgi ile konuşur. Prof. Ercüment Ovalı'nın son açıklamaları tartışılıyor!
Prof. Ercüment Ovalı'yı her açıklamasından sonra hedef alanlara tokat gibi yanıt. Bu paylaşımları satır satır okuyun! Prof. Ercüment Ovalı'nın açıklamaları sonrası sosyal medyada çıkan yazılarla ilgili meslektaşı uzman doktor Sarper Yılmaz'dan dikkat çeken bir çıkış geldi...
Ercüment Ovalı da koronaya yakalandı. Ciğerlerine inen virüsü iki günde nasıl yok ettiğini açıkladı Beşiktaş'ın eski yöneticisi Prof. Dr. Mete Düren Whatsapp grubunda yaptığı paylaşımda Ercüment Ovalı'nın korona olduğunu yazdı ve Ovalı'nın ciğerlerindeki virüsü kendi ürettiği aşıyla iki günde iyileştirdiğini açıkladı. Mete Düren'in yaptığı paylaşımda Prof. Ovalı'nın akciğerlerinin 72 saatte tertemiz olduğunu ve 5. gün evine gittiği yazıldı.
Prof. Dr. Ercüment Ovalı korona virüste kimsenin duymak istemeyeceği mutasyon gerçeğini duyurdu Prof. Dr. Ercüment Ovalı yeni bulunan aşıların mutasyona uğrayan korona virüse etkileri konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu...
Prof. Dr. Ercüment Ovalı korona virüs aşıları için ortaya çıkan komplo teorilerinin arkasındaki gerçeği açıkladı Prof. Dr. Ercüment Ovalı, sosyal medya hesabından gündemdeki korona virüs aşıları ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı.
Korona aşısı bulunursa altında imzası olacak! Ercüment Ovalı'ya da o gönderiyor... Korona aşısı bulunursa altında imzası olacak! Ercüment Ovalı'ya da o gönderiyor...
Ercüment Ovalı’dan Yeniçağ’a özel açıklamalar, Amerika son aşama olan insan geni taşıyan fareleri geciktiriyor Korona virüse karşı aşı ve ilaç çalışmaları yürüten Profesör Ercüment Ovalı, fareler üzerinde yürüttüğü çalışmaların sonuçlarını Yeniçağ’a anlattı.
Ercüment Ovalı Yeniçağ'a özel açıkladı: Genetiği değiştirilmiş insansı hayvanları bekliyoruz Ekibi ile birlikte yeni tip korona virüse (Kovid-19) karşı önleyici tedavi bulma çalışmaları yürüten ve dün Twitter'dan yaptığı paylaşımda 1. ve 2. basamak hayvan deneylerinin tamamlandığını duyuran Prof. Ercüment Ovalı, Yeniçağ'a açıklamalarda bulundu.
Bazı fakülteler ile yüksek okullar kapatıldı! Yükseköğretim Kanunu'nun 39. maddesi gereğince bazı yüksek öğretim kurumlarına bağlı fakülte, enstitü veya yüksekokulların kapatılması ya da kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Sosyal medyasını kapatmıştı: Prof. Dr. Ercüment Ovalı ortaya çıktı Korona virüs aşısı için çalışmalarına devam eden ancak sürekli gündem olması nedeniyle sosyal medya hesabını kapatan Prof. Dr. Ercüment Ovalı yeniden ortaya çıktı.
Trol saldırılarından bıkan Milli Bilim Adamı Prof. Ercüment Ovalı Twitter hesabını kapattı Korona virüs salgını nedeniyle ekibiyle birlikte yaptığı aşı çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, sosyal medyada trollerin saldırısı sonrası Twitter hesabını kapattı.
Ercüment Ovalı paylaştı: Korona tedavisi için müjdeli haber Korona virüse karşı Türkiye'de aşı çalışmaları yürüten ve alınan başarılı sonuçlarla gündeme gelen Ercüment Ovalı, yeni bir paylaşımda bulundu. Ovalı, kök hücre tedavisinde başarı elde ettikleri makalenin yayınlandığını duyurdu.
Ercüment Ovalı'dan haber var: Heyecanlandıran bir aşı paylaşımı daha Korona virüs aşısı için çalışma yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Dornaz Alfa ilacının sadece akciğer problemlerine neden olan zarı eritmediğini, aynı zamanda antiviral gibi çalışabildiğini rapor ettikleri ilk laboratuvar ve klinik verilerinin önbaskı olarak yayınlandığını söyledi.
Bütün Marsilya'yı kurtarmıştı: Fransızların Ercüment Ovalı'sı müjdeyi verdi Fransa'da korona virüs ile mücadelede ön saflarda yer alan Didier Raoult, virüsün bu yıl evresini tamamladığını ve ikinci dalga olmayacağını söyledi.
Fransızların Ercüment Ovalı'sı alkışlarla uğurlandı; Bütün Marsilya'yı kurtardı! Adamlar değer biliyorlar Fransa'da yaptığı çalışma sonucu virüs salgınından bütün Marsilyalıları kurtaran; ilaç lobisinin hedefi haline gelen Prof.Dr.Didier Raoult'un, minnet gösterileri ve alkışlarla uğurlandığı görüntü sosyal medyada büyük ilgi gördü.
'Ercüment Ovalı korona virüse yakalandı' yazıp medyayı tongaya düşürdüler Aşı çalışmalarını devam eden Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın korona virüse yakalandığına yönelik iddialar yalanlandı.
Flaş.. Flaş.. Sağlık Bakanlığı'ndan Ercüment Ovalı kararı! Korona virüse karşı 2 farklı aşının laboratuvar aşamasını tamamlayan ve çalışmasını bakanlığa sunan Prof.Dr. Ercüment Ovalı'ya Sağlık Bakanlığı'nın olumsuz yanıt verebileceği belirtildi. Bakanlığın, Ovalı'nın sunduğu raporu bir süre gündeme almayacağı öğrenildi.
İşte korona virüs aşı çalışmalarında son gelişmeler! Korona virüs salgınıyla ilgili yürütülen aşı çalışmalarında son durum ne? İnsanlar üzerinde denendi mi? Başarılı olundu mu? Aşı denemelerinde sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte tüm detaylar...
Prof. Ercüment Ovalı’yı çok kızdırdılar: Sonunda bu mesajı attı Korona virüs aşısı için çalışma yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı, yurt dışı aşı beklentilerinin yersiz olduğunu ve ülkemize bir faydasının olmayacağını savundu.
Prof. Ercüment Ovalı canlı yayında açıkladı: Virüs Wuhan’da nasıl ortaya çıktı? Habertürk canlı yayınında Kürşad Oğuz’un sorularını cevaplayan Prof. Ercüment Ovalı, korona virüsün Wuhan’dan bir kaza sonucu yayıldığını ifade etti.
Ercüment Ovalı "Ben Trabzonsporluyum" dedi ve aşının adını açıkladı Korona virüsü için aşı çalışmalarına devam eden Prof. Dr. Ercüment Ovalı, "Ben Trabzonsporluyum" dedi ve geliştirdikleri iki aşıdan birinin adını OZG38-61 koyduğunu açıkladı.
Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan Fahrettin Koca'ya yanıt Katıldığı canlı yayında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kendisine yönelik sözlerine yanıt veren Prof. Dr. Ercüment Ovalı, “Benim asla kuşkum yok. Ben Bakan Beyin (Fahrettin Koca) çok doğru ve çok iyi bir adam olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen bir iletişim kazası olmuş. Ben Bakan Bey’in gerçekten çabaladığını hissediyorum” dedi.
Ercüment Ovalı, korona tedavisi için Bakanlık'tan izin istiyoruz Katıldığı canlı yayında korona virüs tedavisinde kullanılmak üzere steril plazma ürettiklerini ifade eden Prof. Ercüment Ovalı, “Testlere başlayabilmek için Bakanlığın projeyi onaylaması lazım” dedi.
Ercüment Ovalı açıkladı: 40 yıl sonra Türkiye'de bir ilk Korona virüs aşısı üzerinde çalışmalarına devam eden Prof. Dr. Ercüment Ovalı, geliştirdikleri iki farklı aşıda Ağustos’u işaret ederek "Her şey yolunda insanlara da dokunacak" dedi.
Ercüment Ovalı, korona aşısını neden Twitter'dan duyurduğunu açıkladı: Bakanlığa yazsam bir ay bekletirdi Korona virüse karşı iki farklı aşı için hayvan testi aşamasına gelindiğini açıklayan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, aşıyı neden Twitter’dan duyurduğunu açıklayarak, “Ben şimdi bunu bakanlığa yazsam ben 1 ay daha bekletse günlük hasta sayısını, günlük ölüm sayılarını biliyoruz” dedi.
Ercüment Ovalı, tartışma programlarındaki bilim insanlarına öyle şeyler söyledi ki 2 farklı aşı için hayvan testi aşamasına geçildiğini açıklayan Prof. Ercüment Ovalı, tartışma programlarından kendisini eleştiren bilim insanlarına tepki gösterdi.
Ercüment Ovalı bombayı patlattı aşının ilk etabı tamam Korona virüse karşı aşı geliştirme çalışmaları devam eden Profesör Ercüment Ovalı 2 farklı aşıda laboratuvar testlerini tamamladıklarını ve hayvan testine başladıklarını duyurdu.
Ercüment Ovalı'dan peş peşe açıklamalar! 2 farklı aşı için müjdeyi vermişti 2 farklı korona virüs aşısı geliştirdiklerini ve hayvan testlerine başladıklarını açıklayan Prof. Ercüment Ovalı, Twitter hesabı üzerinden basın açıklamasında bulundu.
Korkma Ercüment hoca! Arkanda dağ gibi Türk ulusu var Korona tedavisine yönelik yaptığı çalışmalarla bilinen Prof.Dr. Ercüment Ovalı, Türkiye’nin gündemine oturdu.
Profesör Ercüment Ovalı: “Ben projeye başladığımda dünyada yayın yoktu” Dornaz Alfa adlı ilaç hammaddesinin korona virüs tedavisinde kullanılabileceğini açıklayan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, yöntemin Fransa ve Yeni Zelanda’da zaten uygulandığı eleştirilerine maruz kaldı. Eleştirilere yanıt veren Ovalı, “3 Nisan’da bir hastayı hızla iyileştirmesi sonrası biz projeye onlardan 15 gün önce 5 Nisan’da başladığımızda dünyada bu konuda herhangi bir yayın yoktu” dedi.
Kıskanç bilim adamlarına duyurulur: Türk bilim adamı koronanın tedavi yöntemini buldu Prof. Dr. Ercüment Ovalı, korona tedavisinde etkili olduğunu tespit ettikleri bir ilacın ismini açıkladı. Ancak bazı bilim adamlarından var olan bir ilacı, yeni bulmuş gibi yansıtmakla eleştirildi. Ovalı, yöntemin Fransa ve Yeni Zelanda’da zaten uygulandığı eleştirilerine, "Biz projeye onlardan 15 gün önce 5 Nisan’da başladığımızda dünyada bu konuda herhangi bir yayın yoktu” dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ercüment Ovalı’ya cevap verdi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan korona virüse karşı Dornaz Alfa adlı ilaç hammaddesinin korona virüs tedavisinde kullanılabileceğini açıklayan Prof. Dr. Ercüment Ovalı’ya cevap geldi. Klinik araştırma için 23 Mart'ta bizim bu çağrımıza cevap verilebilirdi diyen Koca, “İlaç ve aşı işi hem milli hem de stratejik bir iştir. Sosyal medya üzerinden yapılmaz” dedi.
Ercüment Ovalı’dan yeni açıklama: Kendisini suçlayanlara cevap verdi Dornaz Alfa adlı ilaç hammaddesinin korona virüs tedavisinde kullanılabileceği açıklayan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, eleştirilere maruz kaldı. Eleştirilere Yeniçağ gazetesinden Tolga Şahin’in haberiyle cevap veren Ercüment Ovalı'dan yeni açıklama geldi.
Bilim Kurulu Üyesi Profesör Alpay Azap’tan Ercüment Ovalı’ya yalanlama Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın korona virüs tedavisi için üzerinde çalıştıkları ilacın 'Dornaz Alfa' ilacı olduğunu ve ilacın oldukça etkili olduğu açıklamasının ardından Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap'tan ilk yorum geldi. Prof. Dr. Azap ilaçla ilgili olarak "Bu tür heyecanlı açıklamalar insanlarda gereksiz ve bilimsel zemini olmayan güven ve umut duygusuna sebep oluyor" dedi.
Dornaz Alfa’nın koronaya etkisini açıklayan Ercüment Ovalı, tedavi yöntemini buldu Korona virüs tedavisinde kullanılan ilaç üzerinde laboratuvarda çalışmalar yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Avrupa patentli Roch firmasının kistik fibroz tedavisinde kullanılan ilacının hammaddesinin (Dornaz Alfa) korona tedavisindeki yöntemini buldu.
Kıskanç bilim adamlarına duyurulur: Türk bilim adamı koronanın tedavisi yöntemini buldu Prof. Dr. Ercüment Ovalı, korona tedavisinde etkili olduğunu tespit ettikleri bir ilacın ismini açıkladı. Ancak bazı bilim adamlarından var olan bir ilacı, yeni bulmuş gibi yansıtmakla eleştirildi. Ovalı, yöntemin Fransa ve Yeni Zelanda’da zaten uygulandığı eleştirilerine, "Biz projeye onlardan 15 gün önce 5 Nisan’da başladığımızda dünyada bu konuda herhangi bir yayın yoktu” dedi.
Son dakika: Ercüment Ovalı ilacın adını açıkladı! Dornaz Alfa nedir? Korona virüsü tedavi edecek ilaç için çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı, müjdeli haberi verdi. Ovalı, Dornaz Alfa isimli ilacın hastaların tedavisi için kullanılacağını duyurdu.
Prof. Dr. Ercüment ovalı kendini tutamadı bu fotoğraflarla açıklama yaptı Korona virüs tedavisi üzerine çalışmalar yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı, yaptığı son paylaşımda "Bu sefer bir ilaç üzerindeyiz" dedi. Çalışmaları yürüttüğü öğrencileri ile poz veren Ovalı, "Gururla poz veren bu Türk çocuklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Ali Eyüpoğlu'ndan Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve Prof. Ali Atıf Bir'i karşı karşıya getiren yazı Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüpoğlu’nun bugünkü "Yaptığı Kâr Kalınca Kerimcan, Durmaz” başlıklı yazısında yer alan, “İkisi De Profesör” başlıklı bölüm, Prof. Dr. Ali Atıf Bir’i kızdırdı.
Ercüment Ovalı korona virüs ilacının bulunduğunu açıkladı Korona virüs tedavisinde klinik çalışmaları Sağlık Bakanlığı’nca onaylanan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, korona virüs ilacı için tarih verdi.
Ercüment Ovalı’dan unutulmaz konuşma Korona virüs tedavisiyle ilgili çalışmaları Sağlık Bakanlığınca onaylanan Prof. Dr. Ercüment Ovalı’nın 2018 Men of the Year Bilim Ödülü töreninde yaptığı konuşma sosyal medyada gündeme oldu. Ovalı, “Aldığım ödülü Trabzon’da şehit olan Eren Bülbül ve üzerine kapanan ve üstünden 41 mermi çıkan Şehit Astsubaya ithaf ediyorum” dedi.
Prof. Ercüment Ovalı isyan etti: Kim bu TV'lerde ileri geri konuşan profesör? Prof. Ercüment Ovalı kendisi hakkında TV'de yorumlarda bulunan meslektaşına sitem etti. Ovalı; 'Çok unvanlı bir profesör ben laboratuarda iken hakkımda ileri geri konuşmuş. Kolay gelsin be hocam. Sen konuşmaya devam et. Bende çalışmaya...' dedi.
Aşı çalışması yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan ilk açıklamalar Korona virüse karşı aşı ve tedavi çalışmaları yapan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, "Virüsün 72 saatte yapması gereken etkiden çok daha fazlasını yaptığını gözlemledik. Vero hücrelerini beklenenden kısa sürede parçalamış. Çözmeye çalışacağız. Test tekrarı yapacağız" dedi.
Prof. Ercüment Ovalı'dan bir müjde daha: Buradan öteye sadece onlar girebiliyor Korona virüs tedavisi üzerinde çalışma yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada aşı üretimi için son hazırlıkları yaptıklarını ve virüs kapmamak için çalışma ekibindekilerin tek tek çalıştığını duyurdu.
Prof. Dr. Ercüment Ovalı: Korona virüs tedavisi onaylandı Korona virüs tedavisi üzerinde çalışma yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı, tedavinin onaylandığını, kök hücre tedavisinin ise yolda olduğunu duyurdu.