Ercüment Ovalı’dan unutulmaz konuşma

Ercüment Ovalı’dan unutulmaz konuşma
Korona virüs tedavisiyle ilgili çalışmaları Sağlık Bakanlığınca onaylanan Prof. Dr. Ercüment Ovalı’nın 2018 Men of the Year Bilim Ödülü töreninde yaptığı konuşma sosyal medyada gündeme oldu. Ovalı, “Aldığım ödülü Trabzon’da şehit olan Eren Bülbül ve üzerine kapanan ve üstünden 41 mermi çıkan Şehit Astsubaya ithaf ediyorum” dedi.

Korona virüs tedavisiyle ilgili çalışmalar yapan Prof. Dr. Ercüment Ovalı’nın 2018 yılında kan ve kök hücreden yapay deri üreterek Men of the Year Bilim Ödülüne layık görüldü.

EŞİNE ÖZEL TEŞEKKÜR ETTİ

Ödül töreninde eşine ayrıca teşekkür eden Ovalı konuşmasında, “Hani eşinizle hayaller kurarsınız. 830 metrekare arazi satın almışsınızdır. Üzerine kroki çizersiniz. Hayalinizin evini yapmak için ve bir gün sabahın altısında 15 polis evinize girer, Ergenekonun silahlarının gömülü olduğu krokiyi bulmak için ve sizi alır götürürler. Bu kadın o gün arkanızda durur. O yüzden ona özellikle teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“ÖDÜLÜ EREN BÜLBÜL’E VE..."

Konuşmasının devamında Şehit Eren Bülbül ve astsubaya dikkat çeken Ovalı, “Buraya gelmemde tabi ki yaptığım işlerin katkısı oldu. İyi bir zafer kazandık doğruydu. Ama beni buraya getiren bir şey vardı. Çok duyguluydum ödül haberini aldığında çünkü o gün Trabzon’da bir çocuk evinin önünde vurulmuştu. Onu korumak için bir astsubay üzerine kapanmış ve üzerinden 41 kurşun çıkmıştı. Ben o gün dayanamadım. Ödül haberimi aldıktan sonra ben bu ödülümü Eren Bülbül’e, bu şehit astsubayıma ithaf ediyorum. Aslında beni buraya getiren aldığım ödül değildi. Eren Bülbül’ün ailesine, Şehit astsubayımın ailesine ve şu an Afrin’de olan tüm Türk çocuklarına selam ediyorum. Bilgiyle kalın” ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler