Profesör Ercüment Ovalı: “Ben projeye başladığımda dünyada yayın yoktu”

Profesör Ercüment Ovalı: “Ben projeye başladığımda dünyada yayın yoktu”
Dornaz Alfa adlı ilaç hammaddesinin korona virüs tedavisinde kullanılabileceğini açıklayan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, yöntemin Fransa ve Yeni Zelanda’da zaten uygulandığı eleştirilerine maruz kaldı. Eleştirilere yanıt veren Ovalı, “3 Nisan’da bir hastayı hızla iyileştirmesi sonrası biz projeye onlardan 15 gün önce 5 Nisan’da başladığımızda dünyada bu konuda herhangi bir yayın yoktu” dedi.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN-ÖZEL HABER

Prof. Dr. Ercüment Ovalı, sosyal medya hesabı üzerinden Dornaz Alfa adlı ilaç hammaddesinin araştırmalar sonucunda korona tedavisinde kullanılabileceğini açıkladı. Açıklama sonrası Ovalı’ya bu ilaç hammaddesinin Fransa ve Yeni Zelanda’da zaten kullanıldığına dair eleştiriler geldi.

“BİZ PROJEYE ONLARDAN 15 GÜN ÖNCE BAŞLADIK”

Yeniçağ’a özel açıklamalarda bulunan Ercüment Ovalı, “Biz projeye 5 Nisan’da başladığımızda dünyada bu konuda herhangi bir yayın yoktu. Ben zaten 2 Nisan’da TÜBİTAK konuşmamda akciğerde bir zar olduğunu ve bu zarı eritmeden hiçbir şeyin olmayacağını, hedefin burası olması gerektiğini söyledim. Çünkü biz 20 gün öncesinden bu olayı konuşuyorduk. Yeditepe’den çok kötü bir hasta var diye bir haber geldi. Bende hemen yapmaları gerekenleri söyledim, onlarda bunu yaptı. Hastanın 3 Nisan’da hızla düzelmesi üzerine bunu projeye dökme kararı aldık. 5 Nisan’da da bunu projelendirdik. Zaten Yeditepe’nin yayınlarında bunlar var” açıklamasında bulundu.

“PROJELERİN MANTIĞI AYNI”

Bu projenin şu an Yeni Zelanda ve Fransa’da da denendiğini söyleyen Ovalı, “Proje dünyada deneniyor olsa da biz onlardan 15 gün önce 5 Nisan’da projeye başladık. Buna ilişkin belgeleri de sosyal medya hesabımda yayınladım. Genel olarak bu projeler birbirine çok benzemekle beraber doz ve uygulama farkı var projeler arasında ancak projelerin mantığı aynı. Onlarda düşünmüş, biz de düşünmüşüz” dedi.

Ercüment Ovalı, projeye 5 Nisan'da başladıklarını gösteren görseli sosyal medya hesabında paylaşmıştı.

ercument-yeni-twee.jpg

Profesör Ercüment Ovalı ayrıca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, eleştirilere böyle cevap verdi:

evzhgtnwoaan4d3.jpg

DORNAZ ALFA NEDİR?

Dornaz Alfa, DNA’yı seçici bir şekilde parçalayan bir enzim olan yüksek derecede saflaştırılmış bir çözeltidir. Kistik fibroz hastalarının balgam/ mukusunda bulunan DNA’yı hidrolize eden Dornaz Alfa, akciğerlerdeki viskoziteyi azaltır ve salgınların daha iyi temizlenmesini sağlar.

İlgili Haberler