Erdoğan 14 ilin belediye başkan adayını açıkladı

Erdoğan 14 ilin belediye başkan adayını açıkladı
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, partisinin 14 ilde belediye başkan adaylarını açıkladı. Son açıklanan isimlerle AKP'de 74 ilin adayı belirlenmiş oldu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan, "AK Parti olarak 31 Mart 2019 seçim döneminden başlayarak gürültü ve görüntü kirliliği oluşturan propaganda yöntemlerini tamamen terk ediyoruz. Çevreye ve insana saygılı bir seçim kampanyası yürütme kararı aldık" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının ardından 14 ilin daha belediye başkan adayını açıkladı. Böylelikle AKP'de 74 ilin belediye başkan adayı açıklanmış oldu. Erdoğan, diğer illerinde önümüzdeki günlerde açıklanacağını söyledi.

"Cumhur İttifakımızı lekelemeyecek, gölgelemeyecek şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diyen Erdoğan, "Bazı kalan yerleri de bizler daha sonra yine liderler olarak bir araya gelip nihai kararlarımızı da bu konuda vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıkladığı 14 il belediye başkan adaylarının tam listesi şöyle:

Ağrı - Savcı Sayan

Aksaray - Evren Dinçer

Bilecik - Nihat Can

Erzincan - Cemalettin Başsoy (Mevcut başkan)

Edirne - Koray Uymaz (Eski il başkanı)

Iğdrı - Adil Aşırım (AKP eski milletvekili)

Isparta - Şükrü Başdeğirmen

Kars - Ensar Erdoğdu

Kırşehir - Yaşar Bahçeci (Mevcut Başkan)

Kütahya - Ahmet Sami Kutlu

Siirt - Ali İlbaş (Eski il başkanı)

Tunceli - Gökhan Arasan 

Van - Necdet Takva

Zonguldak - Ömer Selim Alan

İlgili Haberler