Erdoğan Ankara'da cami açtı: Gökçek gelmedi

Erdoğan Ankara'da cami açtı: Gökçek gelmedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara Ulus'ta Melike Hatun Camii'nin açılışını yaptı. Cami açılışına istifa edecek olan Ankara Büyükşehir belediye Başkanı Gökçek katılmazken, eski Meclis Başkanı Arınç'ın katılması dikkat çekti.

Ankara’da yapımına 2013 yılında başlanan Melike Hatun Camisi'nin açılışını bugün düzenlenen törenle yapıldı. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ ile Recep Akdağ’ın yanı sıra eski Meclis Başkanlarından Bülent Arınç da katıldı.

BÜLENT ARINÇ’A DA TEŞEKKÜR

Caminin isim babasının Bülent Arınç olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende hazır bulunan Bülent Arınç’a da kürsüden teşekkür etti.

MELİH GÖKÇEK YOKTU

Öte yandan törene Bülent Arınç’ın geçtiğimiz yıl ‘parsel parsel Ankara’yı sattı’ polemiğine girdiği ve yarın istifa etmesi beklenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in katılmadığı gözlendi.

MELİKE HATUN KİMDİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Melike Hatun halk arasında Sultan Hatun olarak bilinir. 14. yüzyılda yaşamıştır" dedi.

Konuşmasında Camii'nin inşaatında katkısı olan herkese teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Allah kendilerinden razı olsun. Bildiğiniz gibi Ankara, Selçuklu ve Osmanlı'nın merkez şehirlerinden biri olmuştur. Bu eserin kendine has güzellikleri ile Ankaramızın sembollerinden biri olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler