Erdoğan’dan sınırdaki 80 bin Suriyeliye ilişkin açıklama

Erdoğan’dan sınırdaki 80 bin Suriyeliye ilişkin açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esad rejimi güçlerinin saldırılarından kaçan 80 bin Suriyelinin Türkiye sınırına göç etmesine ilişkin, “Türkiye bu göç yükünü tek başına taşımayacaktır” açıklamasında bulundu.

İlim Yayma Cemiyeti Ödül Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esad rejimi güçlerinin saldırılarından kaçan 80 bin Suriyelinin Türkiye sınırına göç etmesine ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Cenevre'de BM öncülüğünde ilk kez düzenlenen küresel mülteci forumuna katılarak eş başkanlık yaptığını hatırlatan Erdoğan, “Suriye'de attığımız adımların önemini ve Suriyeli mültecilerin dönüşlerini anlatma fırsatı bulduk.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “80 binin üzerinde İdlibli kardeşimiz ülkemiz sınırına doğru göçe başladı. Böyle bir durumda Türkiye bu göç yükünü tek başına taşımayacaktır.” dedi.

“Rusya nezdinde, saldırıların son bulması için gereken her türlü çabayı gösteriyoruz, göstermeyi de sürdüreceğiz.” diyen Erdoğan, “Yarın bir heyeti Moskova'ya gönderiyoruz, görüşmeleri yapacaklar. Alınacak neticeye göre biz de atacağımız adımları belirleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.