Erdoğan'ın yemin töreninde sessiz protesto

Erdoğan'ın yemin töreninde sessiz protesto
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de yemin ederek resmen yeni dönemi başlatmış oldu. Yemin töreninde CHP ayağa kalkmadı, İYİ Parti ise alkışlamadı.

24 Haziran seçimlerinin ardından bugün yeni dönem resmen başlamış oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclis'e gelerek Milletvekilleri önünde ant içti. 

Erdoğan'ın yemin törenine ise muhalefetin sessiz protestosu dikkat çekti.

Erdoğan Meclis salonuna girdiğinde AKP, İYİ Parti ve MHP'li vekiller ayağa kalkarken CHP ve HDP'li vekiller ayağa kalkmadı.

Erdoğan ant içtikten sonra AKP ve MHP sıraları ayakta alkışlarken, diğer partilerin alkışlamaması dikkat çekti.

Erdoğan, yemin töreninin ardından Anıtkabir'e ve daha sonra Beştepe'ye geçmesi bekleniyor.

ERDOĞAN'IN YEMİNİ

Erdoğan'ın ettiği yemin şöyle:

"Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine and içerim."

İlgili Haberler