Ersan Şen bombayı patlattı ‘Emekli maaşlarındaki sürpriz beklenti’

Ersan Şen bombayı patlattı ‘Emekli maaşlarındaki sürpriz beklenti’
Ersan Şen'in emekli maaşlarına ve ikramiyelere ilişkin söylemleri gündem oldu.

Ünlü hukukçu Ersan Şen, emekli maaşlarına ve ikramiyelere ilişkin flaş açıklamalarda bulundu.

Milyonlarca emekliye Ocak ayında yapılan son maaş düzenlemesi ile yüzde 49,25 oranında zam gerçekleştirildi. Ancak, yapılan zam neticesinde en düşük emekli aylığı 10 bin TL seviyesinde kalmaya devam etti.

Emekli maaşlarının dışında bayram ikramiyelerine de yüzde 50 oranında zam yapıldı. Bu şekilde 2 bin TL olan bayram ikramiyesi 3 bin TL seviyesine getirildi. Emekliler ise yapılan zamlardan mutlu değil. Çünkü hayat pahalılığı sebebiyle emeklilerin aldığı zam eridi. Açlık sınırının 15 bin TL seviyesine gelmesi de tepkilerin bir diğer kaynağı oldu.

emekli.webp

ŞEN: “ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE GELMELİ”

Ünlü hukukçu Ersan Şen, emeklilere yapılan maaş ve ikramiye düzenlemelerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası’nın sıkı para politikasını değerlendiren Şen, “Türk lirasının piyasadaki fazlalığını azaltacaklar. Örneğin 100 bin TL varsa onu 50 bin liraya düşürmeye çalışacaklar. Böylece paraya ulaşma imkanını azaltma ve tüketmeyi kontrol altına almayı hedefleyecekler. Ancak bu enerji fiyatları karşısında mazot 45 liraya geliyor. Şimdi böyle bir durumdan geçerken emeklilerin vaziyeti 10 bin lira olmaz, insanca bir rakam istiyoruz. Asgari ücret seviyesine kadar maaşlar gelmeli” dedi.

ersan-sen-2.jpg

Şen emekli ikramiyelerine ilişkin, “Özellikle büyükşehirlerde bu emekli maaşlarıyla idare et diyemezsin. Bayram harçlığı olarak 3 bin yetmezse 5 bin lirayla bu işi çözemez” ifadelerini kullandı. Şen, hükümetin emeklileri seçimden seçime hatırlamasını eleştirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.