Bankacı koca doktor eşini tehdit ederek parasına el koydu! Davada dikkat çeken konu ise bakın ne oldu

Bankacı koca doktor eşini tehdit ederek parasına el koydu! Davada dikkat çeken konu ise bakın ne oldu
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı bankacı koca hakkında ilginç bir dava açtı. Önümüzdeki günlerde Ağır ceza Mahkemesi’nde görülecek davada en dikkat çeken konu ise bankacı kocaya, eşinin hesaplarına baktığı için “Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Ele Geçirmek” suçlaması oldu.

İstanbul’da diş doktoru olan Eda A.’ya bankacı eşi Batuhan Ç.’ araba almak için düğünde takılan altınları bozdurmasını teklif etti. Batuhan Ç. ‘Doktora yapıyorum bu nedenle ödeme yapacağım altınları bozdurmak istemiyorum’ cevabını aldı.

Bankacı olan Batuhan Ç. eşinin hesaplarına gizlice girerek Eda A.’nın evlenmeden önce hesabında yaklaşık 165 bin lira olduğunu gördü. Eda A. eşinin tehdit ve baskılarına dayanamayıp hesaplarını devretti. Eşinin ölüm tehditleriyle karşılaşan kadın suç duyurusunda bulundu.

DAVA AÇILDI

Savcılık olayla ilgili yürütülen soruşturma sonunda Batuhan Ç.’nin eşine yönelik, ‘eşe Karşı Basit Yaralama’, ‘Yol Kesmek Suretiyle Yağma’, ‘Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Ele Geçirmek’, Başkasının Bir Malı Teslimi Alınmasına Karşı Koymaya Mecbur Kılmak Suretiyle Yağme’ ve Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılmak’ suçlarını işlediği gerekçesiyle iddianame düzenledi.

44,5 yıla kadar hapsi istenen şüpheli ilerleyen günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemende hakim karşısına çıkacak.

EŞİN HESABINA BAKMAK SUÇ!

Savcılık iddianamesinde eşinin hesabına izinsiz bakmanın suç olduğu bu nedenle Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Ele Geçirmek suçundan da yargılanması gerektiği yer aldı. Savcılık bankadan söz konusu hesaplara Batuhan Ç tarafından bakılıp bakılmadığını talep etti. Yapılan incelemede Batuhan Ç’nin eşinin hesabına baktığı tesbit edildi.

İlgili Haberler