Fatih Ergin: “Durum, anketlere ve sokağa yansıyanlardan daha kötü”

Fatih Ergin: “Durum, anketlere ve sokağa yansıyanlardan daha kötü”
Dokuz Sütun Gazetesi yazarı Fatih Ergin, "Aday Özhaseki ama seçim kampanyasındaki figür Erdoğan! Demek ki durum, anketlerden ve sokaktan yansıyandan da daha kötü” dedi.

Dokuz Sütun gazetesi yazarı Fatih Ergin, İYİ Parti ve CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı ortak adayı Mansur Yavaş ile AKP’nin adayı Özhaseki’yi karşılaştırdığı yazısında Özhaseki için durumun anketlerde görünenden daha kötü olduğunu belirterek, “Özhaseki beni fazlasıyla haklı çıkardı. Ben, Erdoğan vurgulu söylemlerini daha çok işiteceğiz demiştim ama Erdoğan Ankara’da semt semt, ilçe ilçe açılış adı altında mitingler yaparak Özhaseki için oy istemeye başladı. Aday Özhaseki ama seçim kampanyasındaki figür Erdoğan! Demek ki durum, anketlerden ve sokaktan yansıyandan da daha kötü” ifadelerini kullandı.

Dokuz Sütün gazetesi Fatih Ergin, “Mansur Yavaş’ın Özhaseki’den farkı” başlıklı köşe yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Özhaseki beni fazlasıyla haklı çıkardı. Ben, Erdoğan vurgulu söylemlerini daha çok işiteceğiz demiştim ama Erdoğan Ankara’da semt semt, ilçe ilçe açılış adı altında mitingler yaparak Özhaseki için oy istemeye başladı. Aday Özhaseki ama seçim kampanyasındaki figür Erdoğan! Demek ki durum, anketlerden ve sokaktan yansıyandan da daha kötü. Bu mitinglerinin birinde AKP Genel Başkanı Erdoğan kendi adayları Mehmet Özhaseki’nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış bir isim olmasına, Mansur Yavaş’ın ise önceden Ankara’nın Beypazarı ilçesinin belediye başkanlığı yapmasına atıfta bulunarak ilginç bir kıyaslama yaptı ve şöyle dedi; “Ya Beypazarı ile Kayseri mukayese edilir mi? Birisi büyükşehir, birisi de Ankara’nın kenarında bir ilçemiz. Bir yerde tecrübe, öbür yanda tecrübeden uzak bir yapı.

Cumhur İttifakı’nda AK Parti ve MHP var. Ben AK Partili ve MHP’li kardeşlerime sesleniyorum: En ufak bir fire vermeden adayımıza sahip çıkacağız. AK Parti’den de, MHP’den de fire olmaması lazım.” Erdoğan böyle diyor ama Mehmet Özhaseki de Kayseri BŞB Belediye Başkanı olmadan evvel Kayseri’nin Melikgazi İlçesinin Belediye Başkanı değil miydi? Ya Melih Gökçek? O da Ankara BŞB Başkanlığı koltuğuna Keçiören ilçesinin belediye başkanlığını yapmış olarak gelmedi mi?

Metal yorgunu olduğu gerekçesiyle istifa ettirilen Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra koca İstanbul’a belediye başkanı olmadı mı? Şu an AKP’nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mehmet Sekmen de, Kartal Belediye Başkanlığı yapmıştı.

Mansur Yavaş’ın Beypazarı, Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü, Tunç Soyer’in de Seferihisar Belediye Başkanlığı’ndan gelmesiyle bunların arasında ne fark var? Kaldı ki, 1994 yılında Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı seçilmeden önce, bir belediyecilik tecrübesi mi vardı? Sadece Beyoğlu Belediye Başkan adaylığı vardı ki, o da Erdoğan’ın şimdiye dek kazanamadığı tek seçim olarak tarihe geçti.

Belde belediye başkanlığı yapmış olsun ya da hiç belediye başkanlığı yapmamış olsun, Cumhur İttifakının büyükşehir belediye başkan adayı olununca mı büyükşehir belediyelerini yönetebilecek kapasiteye erişiliyor? Adaylara bu kapasite yüklemesini yapan bir cihaz mı var acaba? Eğer varsa, bu teknolojiyi kullanmayan CHP ve İYİ Parti’yi kınıyorum!”

“MANSUR YAVAŞ’A MHP SEÇMENİNDEN CİDDİ DESTEK VAR”

“Erdoğan’ın Özhaseki ile Yavaş’ı kıyasladığı söz konusu ifadesinin sonunda, “AK Parti’den de, MHP’den de fire olmaması lazım.” Demesi de bana ilginç geldi. Ankara’daki MHP seçmeninden de Mansur Yavaş’a ciddi bir destek olduğu bilinen bir durum. Ancak bunun yanında, kendini “AK Partili” olarak tanımlayan seçmenlerin bir bölümü de Yavaş’ı destekliyor ki, Erdoğan bu söylemini şu ana dek sadece Ankara’da ve Ankara seçimi için sarf etti. Terörle mücadele üzerinden sert açıklamaları ile bilinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da Özhaseki’nin seçim kampanyasına destek vermesinin, Ankara seçmeninin milliyetçi damarını etkilemeye yönelik olduğu apaçık ortada. Oysa Mehmet Özhaseki, geçmişindeki Ülkücülük günlerini, ‘piyonluk’ olarak tanımlamış ve sonrasında FETÖ ile yakın ilişkileri olmuş birisi. Mansur Yavaş ise, eski değil, halen Ülkücü bir isim ve bugüne kadar hakkında FETÖ ile ilgili en ufak bir şaibe, iddia dahi gündeme gelmedi.

Gelelim işin can alıcı noktasına; Erdoğan Özhaseki için büyükşehir belediyesi yönetmiş, Yavaş için ilçe belediyesi yönetmiş diyor, lakin Özhaseki Yavaş karşısında kazanabilmek için Erdoğan’a ihtiyaç duyuyor. Mansur Yavaş ise, Millet İttifakını oluşturan partilerin genel başkanlarını seçim kampanyasının bir figürü haline getirmeden yoluna devam ediyor. Şimdi ben Ankaralılara soruyorum; seçimi kazanmak için genel başkanının cazibesine ihtiyaç duyan bir büyükşehir belediye başkan adayı ile kendi cazibesiyle halkın karşısına çıkmış ve bu şekilde karşılık bulmuş bir büyükşehir belediye başkan adayı hiç mukayese edilir mi? Elbette Özhaseki’nin Kayseri, Yavaş’ın ise Ankaralı olması da önemli bir fark ama bence seçim sahasında an itibariyle iki isim arasındaki en büyük fark budur...”

İlgili Haberler