Giriş ve çıkışlara barikat kondu: Artık yasak

Giriş ve çıkışlara barikat kondu: Artık yasak
İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile 30 büyükşehir ile Zonhuldak’a araç giriş çıkışı yasaklandı. Uygulamanın başlamasından önce İstanbul’dan ayrılmak isteyenler trafiği kilitlerken, Kocaeli yönüne doğru uzun araç kuyrukları oluştuğu görüldü.

İçişleri Bakanlığının genelgesine göre, yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında İstanbul'da araç giriş çıkış yasağı başladı. Yasağın başlamasından önce İstanbul’dan ayrılmak isteyen vatandaşlar trafiğin kilitlenmesine neden oldu. DW Türkçe’de yayınlanan videoya göre, Kocaeli yönüne doğru uzun araç kuyrukları oluştuğu görüldü.

İstanbul'un sınırları olan Kocaeli istikametindeki Şekerpınar, Trakya tarafındaki Silivri'de 26 uygulama noktasında kolluk kuvvetleri, şehrin giriş ve çıkışlarında kontrollerine başladı.

Ekipler, gece yarısından önce Anadolu Otoyolu'na giriş yapan araçların geçişine bir süre izin verdi.

00.01 itibarıyla ise şehrin giriş noktalarına bariyerler yerleştirilerek yük ve izinli yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası yük taşımacılığı yapan araçların transit geçişleri için yollar tek şeride düşürüldü.

Ekipler genelgeye göre özel araçların kente giriş çıkışına izin vermedi, sürücüleri de bu konuda bilgilendirildi.

ANKARA

Yasağın başladığı ilk saatlerde Ankara'ya geliş ve Ankara'dan çıkış istikametindeki yollarda araç yoğunluğu oluştu.

Ekipler, Ankara-İstanbul otoyoluna gece yarısından önce giriş yapan araçların geçişine mağduriyet yaşanmaması için izin verdi.

Ankara-Eskişehir kara yolundaki Polatlı ilçesindeki Sakarya Kışlası Kavşağında oluşturulan denetim noktasında ise Eskişehir istikametine gitmek isteyen vatandaşlardan sadece geçerli mazereti olanlara izin verildi.

Geçerli mazereti olmayan sürücüler, bu noktadan geri gönderildi.

BURSA

Bursa-İstanbul kara yolunun Orhangazi ilçesi sınırında oluşturulan uygulama noktasındaki kolluk kuvvetleri, şehrin giriş ve çıkışlarında kontrollerine başladı.

Gece yarısından itibaren şehrin giriş noktaları tek şeride düşürülerek, yük ve izinli yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası yük taşımacılığı yapan araçların transit geçişlerine izin verildi.
Polis ekipleri, özel araçların kente giriş çıkışına izin vermedi ve sürücüleri bu konuda bilgilendirildi.
Öte yandan Bursa'yı İzmir ve Ankara'ya bağlayan kara yollarında ise dün gün içinde yolculuğa başlayanlar için sabah 08.00'e kadar kontrollü bir şekilde geçişlere müsaade edilecek.