Gram altın artık böyle satılacak! Görürseniz şaşırmayın

Gram altın artık böyle satılacak! Görürseniz şaşırmayın
Altında yeni dönem başlıyor. Gram altının artık farklı satışı olacak ve gram altınlar üretim anından itibaren kayıt altına alınacak.

Sahte altın satışının önüne geçmek için düğmeye basıldı. Gram altında yeni sistem hayata geçiriliyor. Yeni sistemle birlikte, sahte altın satışının önüne geçilmesi planlanırken, düzenlemeyle birlikte bütün gram altınlar ambalaj içinde ve sertifikalı olacak. Peki, yeni sistem kuyumcudan alınan altın kolye, küpe, bilezik ve diğer cumhuriyet altınlarını da kapsamayacak mı? İşte detaylar...

ekran-goruntusu-2023-10-20-102557.png

Darphane Bandrollü Ürün İzleme Sistemleri Dairesi Başkanı Bülent Yılmaz, ATV Haber'e yaptığı açıklamada "Üreticisi, üretim tarihi, üretim yeri, saflık ayarı, ağırlığı, seri numarası ve benzeri bilgilerin yine darphane tarafından verilecek benzersiz kod ile her bir ürüne işlendiği ve bu aynı kod ile darphane tarafından kayıt altına alındığı bilgilerin bütünlüğü bir sistemdir." ifadelerini kullandı.

Kıymetli maden takip sistemi, bir gram ve üzeri için geçerli olacak. Yani kuyumcudan alınan altın kolye, küpe, bilezik ve diğer cumhuriyet altınlarını kapsamayacak.

GRAM ALTINLAR AMBALAJ İÇİNDE OLACAK

ekran-goruntusu-2023-10-20-091819.png

"Sistem devreye girdikten sonra bütün gram altınlar sertifika ve ambalaj içinde olacak" diyen Yılmaz, satılan her gram altının üzerinde ona özel bir kod olacağının da altını çizdi.

Yeni sistemin farklı kıymetli madenler için de geçerli olacağını belirten Yılmaz, "Rafineler tarafından üretilecek 1 gram ve üzerindeki altın, gümüş, platin ve paladyumun hepsinin ambalajlarına bir standart getiriliyor. Tek tip bir ambalaj olacak." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.