‘Uyuşturucu’ ihbarından roket çıktı

‘Uyuşturucu’ ihbarından roket çıktı
‘Uyuşturucu’ ihbarından roket çıktı

Adana’da bir TIR dolusu roket başlığı ele geçirildi. Olayla ilgili olarak TIR şoförüyle birlikte 9 kişi gözaltına alındı.

Adana’da bir TIR dolusu roket başlığı ele geçirildi. Olayla ilgili olarak TIR şoförüyle birlikte 9 kişi gözaltına alındı. Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde yüklü miktarda uyuşturucu getirileceği ihbarı üzerine Metal Sanayii’ndeki bir işyerine baskın yaptı. Takibe alınan Konya plakalı TIR, sanayi sitesine gelince durdurulup uyuşturucu operasyonları için eğitilen köpeklerle aranmak istendi. Ancak dorsesi açılan TIR’da 1200 adet roket başlığı bulundu. Çevresinde geniş güvenlik önlemi alınan TIR, Terörle Mücadele Şubesi ve Bomba imha ekiplerinin kontrolünde eskortlarla Şakirpaşa Polis Merkezi’ne götürüldü. Merkezin çevresinde de önlem alan polis, buraya kimseyi yaklaştırmadı.

 


Bağlantılar araştırılıyor
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, “Bütün bağlantılar araştırılıyor. Dolayısıyla sadece araç sürücüsü ve araçta bulunanlar değil, bunun dışında bu sevkiyat işini organize eden konunun muhataplarının da tespit edilmesine ve onların da haklarında yasal işlem yapılması konusunda yetkili Cumhuriyet Savcısının gözetimi ve denetiminde arkadaşlarımız çalışmalarını yürütüyorlar” dedi.
Vali Coş, “ele geçirilen mühimmatın nereye gideceği ve yasadışı örgüt konusunda kesin bilgi olup olmadığı” yönündeki soruyu şöyle cevaplandırdı: “Muhtemelen sınır dışında, yani Türkiye’de kullanılmayacağını biliyoruz. Ama nerede ve nereye gideceği konusunda farklı bilgiler var.  
Onlar net değil. Bunlar insani  ihtiyaç değil. Bu maddeler birtakım savaş gereçleri olduğunu göre, birtakım örgütlere veya devletlere gitmesi muhtemel. TIR’ın Konya’dan geçiş yaptığı bilgisi de var. Bununla ilgili kesin bir örgüt ismi yok”

 


Türkiye’de üretilmiş 
Coş bir başka soru üzerine de roket başlıkları dışında ele geçirilen mühimmat bulunmadığını, roket başlıklarının kullanılabileceği aletlerin ise başka yerden temin edilme olasılığı bulunduğunu, roket başlıklarının hangi ülkeye ait olduğunun araştırıldığını, bir kısmının Türkiye’de üretilmiş olmasının muhtemel olduğunu kaydetti.
Türkiye’nin teknolojide belli bir noktaya geldiğini bildiren Coş, “Ama bu teknik birikimini farklı amaçla ve kontrol dışı kullanmak isteyen, yasadışı yollara teknoloji tahsis etmek isteyenlere karşı da devletimiz bütün birimleriyle etkin şekilde mücadele etmektedir. Teknolojinin insanlığın barışı ve huzuru yönünde kullanılması konusunda güvenlik kuvvetlerimiz kararlı şekilde çalışmalarını sürdürmektedir” ifadelerini kullandı.