Günboyu yazarı Fatih Ergin'den Abdülhamit ile Atatürk'ü bir tutanlara çarpıcı gönderme

Günboyu yazarı Fatih Ergin'den Abdülhamit ile Atatürk'ü bir tutanlara çarpıcı gönderme
Günboyu Gazetesi yazarı Fatih Ergin, sosyal medya hesabında dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Ergin, Türk tarihinin Mete Han'dan, Bilge Kağan'dan Sultan Alparslan'a, Sultan Fatih'ten Atatürk'e uzanan bir hat olduğunu belirtti, ancak Abdülhamit ne ise Atatürk'ün o olmadığını belirtti.

Osmanlı Devleti'nin en çok tartışılan padişahı olan Sultan 2. Abdülhamit son dönemlerde yeniden tartışmaların odağında yer alıyor. İktidara Abdülhamit'i olduğundan farklı göstermeye çalıştığına yönelik eleştiriler yapılırken, konu ile ilgili milliyetçi kesimdeki bazı isimlerden gelen çıkışlar da dikkat çekiyor.

Günboyu Gazetesi yazarı Fatih Ergin'in sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda ise, Sultan İkinci Abdülhamit ile Atatürk'ü aynı çizgide gösterenlere çarpıcı ifadeler yer aldı.

Ergin paylaşımda şöyle dedi;

Evet, Türk tarihi 5000 yıllık muhteşem bir mazidir!

Evet, Türk tarihi Mete Han'dan, Bilge Kağan'dan Sultan Alparslan'a, Sultan Fatih'ten Atatürk'e uzanan bir hattır!

Ama döneminde Türkçülüğün en büyük suç olduğu, hürriyet kahramanlarının zindanlarda çürüdüğü Abdülhamit ne ise, ülkesini işgalden zafere, zaferden cumhuriyete taşıyan ATATÜRK O DEĞİLDİR!

Kimdi Abdülhamit'e isyan edenler? Talat, Enver Paşa'lar, Resneli Niyaziler, Mustafa Kemaller... Hepsi de Türk milliyetçisi değil miydi?

Yine onların safındayız...

fatih-yenicag.jpg

 

İlgili Haberler