Her dediği çıkan Meriç Köyatası Bakan Nebati'yi fena yakaladı

Her dediği çıkan Meriç Köyatası Bakan Nebati'yi fena yakaladı
Ekonomist Meriç Köyatası, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin, “Bu sistemde, dar gelirliler hariç, üretici firmalar, ihracatçılar kar ediyor” sözüne tepki gösterdi.

Ekonomist Meriç Köyatası, kişisel YouTube Kanalında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin “Bu sistemde, dar gelirliler hariç, üretici firmalar, ihracatçılar kar ediyor” sözlerine tepki gösterdi.

Köyatası, şöyle konuştu: “Biz büyümeyi ve enflasyonu eleştiriyoruz, bakan bey bununla öğünüyor. Burası sizin babanızdan kalan arazi parçası değil. Bizler e o arazi parÇasında çalışan sizlerin kölesi değiliz. Burası Türkiye Cumhuriyeti ve bizim vatanımız. Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit haklara sahip vatandaşlarıyız. Bakalım Türk halkı, seçmen, bakanın bu itirafına, sandıkta nasıl cevap verecek.

TÜİK’in güvenirliliği kalmadı. Aynı enflasyon sepetini TÜİK yüzde 73 ölçüyor, bağımsız bilim insanları yüzde 160. Üstelik TÜİK’in kullandığı enflasyon sepeti de halkın tüketimini yansıtmıyor. Gelişmiş ülkelerde gıda maddelerinin enflasyon sepetinde payı yüzde 17, yoksul ülkelerde yüzde 40. Oysa TUİK gıdanın payını yüzde 25 olarak ölçüyor. Onu da düşük ölçüyor. “

İlgili Haberler