Heykeltıraş Rodin'in 22 eseri Antalya'da

Heykeltıraş Rodin'in 22 eseri Antalya'da

Fransız heykeltıraş Auguste Rodin'in 22 eserinin yer aldığı, 'Tutkunun Heykeltraşı Rodin: Erbil Arkın Özel Koleksiyonu'ndan 'Bir Seçki' sergisi, Antalya Kültür Sanat'ta sergileniyor.

''Doğu Akdeniz''in en büyük Rodin koleksiyonu'' olarak anılan seçkide, sanatçının 1880''den itibaren hazırladığı unutulmaz eserlerden, ''The Kiss'' (Öpücük), ''Eternal Spring'' (Sonsuz Bahar), ''The Falling Man'' (Düşen Adam), ''Havva'' ve ''Düşünen Adam'' görülebilecek.

Antalya Ticaret Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin sergiye ilişkin yaptığı açıklamada, ATSO''nun 140. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla özel bir sergi yapmak istediklerini belirterek, "Bundan önceki küratör arkadaşımız ''Rodin sergisi yapabiliriz'' önerisinde bulundu. Nasıl yapabileceğimizi araştırdığımızda, üyemiz Erbir Arkın Bey''in KKTC''de Rodin koleksiyonu olduğunu tespit ettik ve irtibata geçtik" dedi.

Daha önce İspanyol ressam Picasso ile ABD''li ressam Andy Warhol''un da aralarında bulunduğu 20''ye yakın uluslararası sergiye imza attıklarını kaydeden Çetin, binanın yapısının da önemli sergileri ağırlamaya çok uygun olduğunu belirtti.

Çetin, KKTC''den eserleri getirirken yaşanan sorunlara da değinerek, "Zahmetli bir gelişi var. Hem 140. yılımızı kutluyoruz hem de kültür sanat alanında çok önemli bir sergiye ev sahipliği yapıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız en iyi sergilerden biri Rodin''in sergisi" dedi.