Hükümet medyasından HSK'ya FETÖ suçlaması

Hükümet medyasından HSK'ya FETÖ suçlaması
Yeni Şafak gazetesinin bugünkü ilk sayfasında “HSK’da FETÖ’cüleri kim koruyor?” başlıklı bir haber yayımlandı.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi, bugün ilk sayfada “HSK’da FETÖ’cüleri kim koruyor?” başlıklı bir haber yayımladı. Haberde, “Müebbetlik FETÖ’cü Korgeneral Metin İyidil’i tahliye eden Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Daire dağıtılıp, heyetteki üyeler hakkında soruşturma açılsa da, FETÖ ile bağı olduğu iddia edilen Hulusi Gül’ün heyet başkanlığı görevine nasıl ve kimin referansı ile atandığı sorusu hala cevap bulmadı. Darbe davaları gibi kritik dosyalara bakan mahkemelere atanan FETÖ iltisaklı yargıçların HSK’da kimler tarafından korunduğu merak konusu oldu ” ifadeleri kullanıldı.

Haberde ayrıca şunlar kaydedildi:

“İyidil’i aklayan dairenin başkanı Hulusi Gül’ün daha önce askeri hakkında FETÖ suçlaması olduğu tespit edildi. Açtığı soruşturmalar nedeniyle FETÖ kumpasının mağduru olan eski Askeri Savcı Mehmet Çelik’nin ‘Hulusi Gül, FETÖ üyesidir.’ diyerek HSK’ya şikayette bulunduğu ortaya çıktı. Ancak, HSK ilginç bir karara imza atarak Çelik’in şikayetini işleme almadı.

HSK’nın hakkında ‘FETÖ’ suçlaması olan Hulusi Gül’ün kritik davaların görüldüğü bir dairede başkan olmasını adete görmez geldi. Ancak 15 Temmuz öncesinde de FETÖ soruşturması geçiren, darbeye aktif olarak katılan Metin İyidil’in tahliye edilmesi ile Hulusi Gül ismi bir kez daha Türkiye’nin gündemine oturdu. İyidil kararına gösterilen tepkinin ardından hızla görevden alınsa da sis bulutu hala dağılmadı.

FETÖ ile bağı olduğu iddia edilen Hulusi Gül’ün heyet başkanlığı görevine nasıl ve kimin referansı ile atandığı, hakkındaki suçlama ile ilgili HSK’da neden soruşturma açılmadığı soruları hala cevap bulmadı. Darbe davaları gibi kritik dosyalara bakan mahkemelere atanan FETÖ iltisaklı yargıçların HSK’da kimler tarafından korunduğu merak konusu oldu.”

İlgili Haberler