Hükümet medyasından manipülasyon: "Doğu Türkistan'da Çin haklıymış"

Hükümet medyasından manipülasyon: "Doğu Türkistan'da Çin haklıymış"
Uygur Türklerine yaptığı zulmü teröre darbe olarak göstermeye çalışan Çin Devletinin faaliyetlerine Türk basın mensupları da alet oldu. ATV Muhabiri Erdal Kuruçay, Doğu Türkistan’daki zulüm haberleri bugüne kadar yanlış düşündüğünü söyledi.

Çin’in, Uygur Türklerine yönelik yaptığı zulmü meşrulaştırma çabasına Türk basın mensupları da alet oldu. Çin Medya Grubu tarafından düzenlenen “7. İpek Yolu'nda Çin" etkinliğine 6 ayrı ülkeden gazeteciler de davet edildi. CRI Türk’ün aktardığı haberde, Çinli yetkililer, ana hedefi Doğu Türkistan’da yaşan Türkleri asimile etmek olan Kaşgar Mesleki Eğitim Merkezi’ni misafir basın mensuplarına tanıttı.

Merkezin, Türkleri asimile çalışmalarından çok, kültürel etkinlikleri ön plana çıkarılırken, etkinlikte yer alan Türk basın mensuplarından ATV muhabiri Erdal Kuruçay’ın aktardıkları ise şaşkınlık yarattı.

20190117113102123_20379.jpg

ZULMÜ BATI MEDYASINDAN OKUMUŞ

Ziyareti sırasında önyargılarının yıkıldığını ifade eden Kuruçay, bunca zamandır Uygur Türkleri hakkında çıkan haberleri Batı medyasını okuyup, bu okuduklarına göre hareket ettiğini ifade etti. İşte Kuruçay’ın o ifadeleri: "Ama gittiğimizde o önyargıların yıkıldığını gördük, çünkü biz Batı medyasını okuyoruz, Batı medyasına göre hareket edip pozisyon alıyoruz. Ne kadar hata yaptığımızı gördük. Gerçekten suça meyil etmiş, suça bulaşmış iki kesim var orada. Orada bir terapi merkezini gördük. Kusuru insan yapar, sonra farkına varmak da hatadan dönmek de yine insana erdem yapan bir durumdur. Aldıkları eğitimler hem sanatsal faaliyetler hem de eğitim alanındaki birçok şey. Aynı zamanda da katma değere fayda sağlamak."

İlgili Haberler