İktidara yakın isimlerden Filistin itirafı

İktidara yakın isimlerden Filistin itirafı
Türkiye'nin teröristlere yönelik Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na Arap Birliği ile Filistin'in de karşı çıktığı iddialarına iktidara yakın yazarlardan da doğrulama geldi.

Erdem AVŞAR / YENİÇAĞ

Türkiye'nin sınır güvenliğini korumak amacıyla Suriye'nin kuzeyindeki başta PKK/YPG olmak üzere terör unsurlarına yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na birçok ülkeden itiraz geldi.

Başta ABD ve AB ülkeleri harekata itirazda bulunurken bu itiraza Arap ülkelerinin de dahil olması dikkat çekti.

Arap Birliği üyesi olan Suriye'ye yönelik harekatın kabul edilemez olduğunu ifade eden Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Hüsam Zeki, birliğin 12 Ekim'de toplanacağını dile getirdi.

İKTİDARA YAKIN İSİMLERDEN FİLİSTİN İTİRAFI

Öte yandan Arap Birliği üyelerinden Filistin'in de Türkiye'nin başlattığı harekata yönelik birlikle aynı görüşte olduğu tartışmaları sosyal medyada gündem oldu.

Tartışmalara yönelik iktidara yakın kalemlerden gelen açıklamalar ise dikkat çekti. Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatını Arap Birliği kınadı. Kınayan ülkeler arasında Filistin de yer aldı" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan ise Filistin'in görüşünü doğrularken kararın Filistin halkının değil, Filistin Başbakan'ı Mahmut Abbas'ın olduğunu savundu. Kaplan, "Türkiye’yi kınayan Filistin değil İsrail'in Filistin'in başına diktiği uşağı Mahmut Abbas'tır" dedi.

FİLİSTİN DIŞİŞLERİ NE DEDİ?

Anadolu Ajansı'nın geçtiği habere göre ise konuya ilişkin Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan yazılı bir açıklama geldi. Habere göre, açıklamada olumlu veya olumsuz bir renk verilmezken "Filistin, Suriye'nin kuzey sınırında olanlara dair hiçbir açıklamada bulunmadı, bulunmayacak" ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler