İmamoğlu: 'Hem aldatıyor hem aldanıyorsunuz'

İmamoğlu: 'Hem aldatıyor hem aldanıyorsunuz'
Ekrem İmamoğlu, günün ikinci halkla buluşmasını Çekmeköy'de gerçekleştirdi. Ellerinde Türk bayrakları olan binlerce vatandaş, Madenler Meydanı'nı hınca hınç doldurdu.

Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy Madenler Meydanı'nda da halkla buluştu. İmamoğlu, buradaki konuşmasında "Bu ülkenin dövizi almış başını gidiyor. Millet pazarlarda alışveriş yapamıyor. Millet bu durumdayken bu milleti seçimle meşgul ediyor, hem aldatıyor hem de aldanıyorsunuz" dedi.

İmmaoğlu'nun açıklamaları özetle şöyle:

"Bu dil tutmaz dediler. Ama öyle bir tuttu ki. 31 Mart'ta milletimiz bizi seçti. Bütün partililer sürece sahip çıktı. Neden çıktı? Çünkü dedik ki, ''Hak yemedik, hakkımızı yedirmeyiz''. Bir an için başarılı olduklarını sanıyorlar ama bilmiyorlar ki bu millet demokrasi aşığı. O bir avuç insan içinde kim varsa, doğru cevabı hak, hukuk, adalet duygusuyla vereceğiz. (''Hak, hukuk, adalet'' sloganı.) Bu şehrin birçok konusunu çözecektik."

"18 günde yaptıklarımızı biliyorsunuz. Bir de utanmadan kopya çekiyorlar. Sanki düne kadar onlar yönetmiyormuş gibi ''Biz yaptık'' diyorlar. Bunu söylüyorlar, bir de inanıyorlar. Akıl tutulması diyeceğim, başka bir şey demeyeceğim. Süreci gasp ettiler. Bu ülkenin dövizi almış başını gidiyor. Millet pazarlarda alışveriş yapamıyor. Millet bu durumdayken bu milleti seçimle meşgul ediyor, hem aldatıyor hem de aldanıyorsunuz."