Dedi ki, "Burada matbuatcılar var, ellerinde şeklin var"

Dedi ki, "Burada matbuatcılar var, ellerinde şeklin var"
Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ Bölgesi'ni çıkan savaş nedeniyle ailesiyle birlikte terk etmek zorunda kalan Samet, geri döndü ve Şuşa Emniyet Müdürü oldu. Görev gereği Karabağ'a giden gazeteci Burak Ersemiz, dostu Samet'i ilk polise sorup fotoğrafını gösterdi. Polis yukardaki konuşmayı müdürüyle yaptı. Ersemiz, can dostuyla hasret getirdi. 

İnanılmaz bir hikaye, o şimdi Şuşa Emniyet Müdürü. “Hemen getir yanıma” demiş

Ermenistan’ın Gence kentine yaptığı saldırıyı dünyaya ilk duyuran savaş muhabiri Burak Ersemiz ve kameraman arkadaşı Bülent Kordemirci görev gereği bir kaç gün önce Dağlık Karabağ Bölgesi''ne tekrar gitti.

Buradaki her gelişmeyi görev yaptığı TV100 kanalına diğer meslektaşlarından önce duyurarak adından sıkça bahsettiren Burak Ersemiz, sosyal medya hesabından başından bir olayı aktardı. 

Ersemiz şu cümlelerle olayı özetledi:

"44 gün Savaşı''nda tanıdık Samet''i. İnanılmaz bir yürekti. Tap Karakoyunlu''da lojistikten ve güvenlikten sorumluydu. Kardeş gibi olduk. Şuşa''lıydı. İşgalde ailesi ile birlikte topraklarını terk etmek zorunda kalmıştı. Ne zaman ki Karabag Azerbaycan''a yeniden dahil oldu. Birlikte sevindik." 

"Savas sonrasi Şuşa''da  görev aldığını duymuştum. Bülent kordemirci ile Şuşa''ya varır varmaz ilk gördüğüm polise fotoğrafını gösterdim. Baktı ve telefonla onu aradı. Dedi ki, "Burada matbuatcılar (Gazeteciler) var, ellerinde şeklin (Fotoğrafın) var." Samet, telefonla konuştuğu polise ''Hemen getir yanıma'' demis. Bindik polis arabasına gittik merkeze."

"Kapıda karşıladı.. Sarıldık.. 14 yaşında koptuğu Şuşa''sına kavuşmuştu. Gözleri doldu. Ve o simdi Şuşa Emniyet Müdürü. Tüm Şuşa ona emanet. Samet kardeşimizde Allaha emanet"

Gazeteci Burak Ersemiz ve kemeraman Bülent Kordemirci, Şuşa''da sevgi seliyle karşılandı. Burada yaptıkları her haber TV100 izleyicilerini orada yaşıyormuş hissi vermeye devam ediyor. 

İlgili Haberler