Kar yağdı yollar buz pistine döndü! Araç yoldakilere böyle çarptı, kimi de canını zor kurtardı

Kar yağdı yollar buz pistine döndü! Araç yoldakilere böyle çarptı, kimi de canını zor kurtardı
İstanbul Kağıthane’de etkili olan kar yağışı sonrası buz tutan yollar kazalara neden oldu. Buzlanan yolda yokuş aşağı giderken kayan otomobil sokakta yürüyen vatandaşlara çarptı. Başka bir kazada ise sokakta çıkamayan hafif ticari bir araca, o anda süratle gelen bir otomobil çarparken, 2 kişi aracın altında kalmaktan son anda kurtuldu.

Araç yoldakilere böyle çarptı, kimi de canını zor kurtardı

Hürriyet Mahallesi''nde, buz tutan yolda yokuş aşağı ilerleyen otomobil sürücünün kontrolünden çıkarak sokakta yürüyen vatandaşlara çarptı. Otomobil, park halindeki bir araca çarparak durabildi. Kaza anları ise bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Görüntülerde, otomobilin sokakta ağır ağır ilerlerken, yokuş aşağı birden hızlandığı görülüyor. Virajı alırken kontrolden çıkan otomobil park halindeki bir başka otomobile çarparken, sokakta yürüyen bazı vatandaşlar kaçışmaya başlıyor. Yokuş aşağı kaymaya devam eden otomobil daha sonra park halindeki bir aracın yanında duran iki kişiye çarpıyor. Otomobil, bir bina önünde park eden araca vurduktan sonra durabiliyor.
 

Hamidiye Mahallesi''nde meydana gelen kazada ise, kar kaplayan sokakları temizlemek için yokuş aşağı inmeye çalışan iş makinesi, buzlu yolda kayarak park halindeki otomobillere çarptı. Araçlarda hasara neden olan kaza cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Bir vatandaş tarafından kaydedilen görüntülerde, iş makinesinin kayarak park halindeki otomobillere çarptığı görülüyor.

Merkez Mahallesi''nde yaşanan diğer kazada ise, etkili kar yağışı ve buzlanma ile birlikte sokakta çıkamayan hafif ticari araç, geriye doğru kayarak ilerlemeye başladı. Kaldırıma çarptıktan sonra duran araçtan inen yolcular, yoldan geçen diğer araçları yavaşlatarak sokaktan kurtulmayı denedi. Bu sırada süratle gelen bir otomobil, duramayarak hafif ticari araca ve yavaşlayan otomobillere çarptı. Bu sırada yerde olan yolcular ise araçların altında kalmaktan son anda kurtuldu. Yaşanan kaza, çevredeki bir vatandaş tarafından saniye saniye görüntülendi.

(Kaynak: DHA)

İlgili Haberler