İYİ Parti, ilçe kongrelerine hazırlanıyor

İYİ Parti, ilçe kongrelerine hazırlanıyor
Mahalle delege seçimlerini sürdüren İYİ Parti'nin Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Nuri Okutan, "Mahalle seçimleri sonuçlandığında ilçe delegelerimiz belirlenmiş olacak. Mahalle delegelerinin şu anda üçte ikisinden fazlası tamamlandı. Bir iki haftaya mahalle delege seçimlerinin tamamını bitirmiş olacağız" dedi.

HALİL YATAR/YENİÇAĞ

Seçimin çarşaf liste yöntemiyle yapıldığını anlatan Okutan, "Biz demokrasinin her alanda hakim olmasını istiyoruz. O nedenle önce kendi içimizde demokratik bir şekilde yarışacağız. Model olmak istiyoruz. Milletin daha çok söz sahibi olabileceği, eğiliminin daha çok temsil edileceği bir parlamenter sistem oluşturacağız" diye konuştu.

Nuri Okutan, yeni bir parti olmalarına rağmen çok önemli bir mesafe katettiklerini söyledi. İYİ Parti yönetiminin, tabanın iradesi doğrultusunda oluşturulacağını ifade eden Okutan, şöyle konuştu:

İKTİDARA YÜRÜYÜŞ KONGRESİ

"Üyelerimiz yönetimde olacak. Bu arada seçim sürecinde yaşanan aksaklıkları da gözlemliyoruz. Gerekli önlemleri anında alıyoruz. Sorunları genelgelerle çözmeye çalışıyoruz. Mahalle seçimleri sonuçlandığında ilçe delegelerimiz belirlenmiş olacak. Esasen bizim öngördüğümüz Ocak ayının sonuna kadar bu sürecin tamamlanmasıydı. Fakat bazı mahallelerde listelere itirazlar olduğunu için delege seçimleri ertelendi. Bir, iki hafta içerisinde bunlarda tamamlanacak. Sonra ilçe kongreleri başlayacak. Ardından il kongreleri yapılacak. Büyük Kongre ise iktidara yürüyüş kongresi olacak."

2. OLAĞAN KURULTAY HAZİRAN’DA

İYİ Parti'de önümüzdeki ay ilçe ve il kongreleri başlayacak. İlçe ve illerdeki kongre sürecinin tamamlanmasının ardından haziran ayında da İYİ Parti 2. Olağan Kurultayı'nın yapılması hedefleniyor. İYİ Parti, geçen yıl 4 Ağustos'ta 4. Olağanüstü Kongresi'ni yapmış, 50 kişilik yeni Genel İdare Kurulu üyelerini belirlemişti.