İYİ Parti Milletvekilinden Uygur Türkleri çağrısı: “25 kuruşluk poşet kadar ilgi yok”

İYİ Parti Milletvekilinden Uygur Türkleri çağrısı: “25 kuruşluk poşet kadar ilgi yok”
İYİ Parti Milletvekili Bahşi, Çin zulmüne uğrayan Uygur Türkleri’nin sahipsiz bırakılmaması gerektiği ifade etti, “Türk devletinden 25 kuruşluk poşete gösterdikleri ilginin milyonda birini Doğu Türkistanlı kardeşlerimize de göstermelerini bekliyorum” dedi

İYİ Parti Antalya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Feridun Bahşi, Çin zulmüne mağdur kalan Uygur Türkleri’nin mücadelelerinde yalnız bırakıldığını söyledi.

Meclis’te konu ile ilgili olarak söz alan, Uygur Türkleri’ne yönelik, uzun yıllardır devam eden Çin zulmünün gündeme getirilmediğine dikkat çeken Bahşi şöyle konuştu:

“ÇİN KREDİSİ NEDENİYLE TEPKİ VERİLMİYOR”

“Ata toprağımız Doğu Türkistan'da o toprakları beklemeye kalan kandaşlarımız, soydaşlarımız olan Uygur Türkleri, maalesef, geçmişin intikamı peşinde olan emperyalist Çin Hükûmeti tarafından kitlesel, kültürel ve sosyolojik zulme tabi tutulmakta, soykırıma uğratılmaktadır. Uzun yıllardır devam eden zulüm maalesef Türkiye'nin gündemine dahi bir türlü girememektedir. Orada soydaşımız her türlü mağduriyeti yaşayıp, her türlü işkenceye, kötü muameleye, soykırıma tabi tutulurken Türk devletinden, Türk Hükûmetinden beklenen tepki, Çin'den gelecek birkaç milyar dolarlık kredi beklentisiyle bir türlü gelmemektedir.”

“FİLİSTİN-ARAKAN NEYSE DOĞU TÜRKİSTAN O”

“Kerkük-Halep neyse Urumçi-Doğu Türkistan odur; Filistin-Arakan neyse Urumçi-Doğu Türkistan odur. Oradakiler de adına ‘Türk’ denilen asıl ırkın mensuplarıdır. Biz Türkler, aslımıza, aslımızın aziz hatırası Uygur Türklerine sahip çıkmak ve onlara yapılan soykırımı, işkenceyi görmek, önlemek zorundayız. Aziz Türk milletinden ve Türk devletinden 25 kuruşluk poşet parasına gösterdikleri ilginin milyonda birini kanı bir, dini bir, dili bir Doğu Türkistanlı kardeşlerimize de göstermelerini bekliyorum.”

İlgili Haberler