İYİ Parti’den İbrani alfabesi için soru önergesi

İYİ Parti’den İbrani alfabesi için soru önergesi
İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, MEB’in yayımladığı bir ders kitabında yer alan ‘Uygur alfabesi’ başlıklı bölümde, Uygur alfabesi yerine Yahudilere ait İbrani alfabesinin basılmasıyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu dilekçede, MEB’in yayımladığı ‘Ortaokullar ve İmam Hatip Ortaokulu Sosyal Bilgiler 6 Ders Kitabı’ adıyla okullarda dağıtılan kitapta yer alan Uygur alfabesi başlıklı bölümde, Uygur alfabesi yerine Yahudilere ait İbrani alfabesinin basıldığını aktardı.

Oral, Bakan Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, konunun yaralayıcı bir durum yarattığını belirterek, kitapla ilgili soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu.

Önergesinde kitaptaki hatayı kimin yaptığını soran Oral, konuyla ilgili MEB’in resmi bir görüşü ya da açıklamasının olup olmadığının da yanıtlanmasını istedi.