İYİ Partili Bahşi: "İş yerlerinin yüzde 90'ı denetlenmiyor"

İYİ Partili Bahşi: "İş yerlerinin yüzde 90'ı denetlenmiyor"
İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, iş kazalarının son yıllarda artması ile ilgili TBMM'ye sunduğu soru önergesinde iş yerlerinin her yıl yalnızca yüzde 10'unun denetlendiğini açıkladı.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi artan iş kazalarını TBMM gündemine taşıyarak iş sağlığı konusunda kurum kadrolarının yetersiz olduğu açıklamasında bulundu.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un cevaplaması amacıyla sunulan soru önergesinde şu ifadeler kullanıldı:

Ülkemizde yaşanan iş kazaları tüm önlemlere rağmen engellenememektedir. Öyle ki artan iş kazaları sonucu “iş göremezlik” ve “ölüm sayıları” verileri resmi kayıtlara göre vahim bir tablonun ortaya çıkmasına sebep olmuştur.

Resmi rakamlara göre ayda ortalama 10 bin iş kazası olduğu ülkemizde bu rakamlardan yola çıkılarak iş güvenliği ve işçi sağlığı konusunda kurum kadrolarının yetersiz olduğu açıkça ortaya çıkmaktadır. Türkiye’de her yıl iş yerlerinin ancak yüzde 10’unun denetlenebildiği ve ortaya çıkan bu denetimsizlik durumu nedeniyle iş kazalarının önüne geçilemediği fikri oluşmaktadır.

Bu çerçevede

1- Son 3 yılda yaşanan iş kazası sayısı nedir ve bu kazaların kaçı ölümle kaçı da sürekli iş göremezlikle sonuçlanmıştır?

2- İş kazalarının sektörel dağılımı nedir?

3- Bakanlığımıza bağlı denetim elemanı sayısı nedir ve bu elemanların sertifika türü bakımından dağılımı nedir?

onerge-2.jpg