İYİ Partili Halil Oral: "Maocu artıkları!"

İYİ Partili Halil Oral: "Maocu artıkları!"
İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Meclis’te yaptığı konuşmada iktidarın Doğu Türkistan politikalarını eleştirirken, Doğu Perinçek ve Aydınlık’a da tepki gösterdi. Oral, “Bu Maocu artıklarına da şunu söylemek istiyorum: Haddinizi bilin” dedi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, TBMM’de devam eden bütçe görüşmeleri kapsamında söz aldığı Meclis Kürsüsünde Doğu Türkistan sorunun ele aldı.

İktidarın Doğu Türkistan’a karşı duyarsızlığını eleştiren Oral, Çin’i aklamaya çalışan politikaları nedeniyle Doğu Perinçek ve Aydınlık grubunda da tepki gösterdi.

DOĞU TÜRKİSTAN SORULARINA KOPYALA YAPIŞTIR CEVAP!

Doğu Türkistan hakkında verdiği soru önergelerinin ‘kopyala-yapıştır’ cevaplandırıldığını ifade eden Oral, şöyle konuştu:

“27. dönemde Doğu Türkistan ile alakalı 5 soru önergesi verdim. 4’ü cevaplandırıldı. Cevaplandırıldı ama gelenlere cevap demeye bin şahit ister. Yıkılan camileri soruyorum “takip ediyoruz” diyorlar, Abdürrehim Heyit’i soruyorum “takip ediyoruz” diyorlar. Ancak gördüğünüz gibi kopyala yapıştır metinler bize cevap olarak geliyor. “

PERİNÇEK GRUBU HADDİNİZİ BİLİN!

“Ülkemizde bir kesim de Çinlilerden daha fazla Çinci olmuş, soydaşlarımızın dindaşlarımızın yaşadıkları zulmü yok saymaya çalışmaktadırlar” diyerek Doğu Perinçek ve Aydınlık grubunu da eleştiren İbrahim Halil Oral, sözlerine şöyle devam etti:

“Dün bebek katili Apo’yla kol kola gezenlerin Beka vadisinde o haine gül verenlerin bugün bize Doğu Türkistan dersi vermeye hadleri yoktur. Bu Maocu artıklarına da şunu söylemek istiyorum: Haddinizi bilin. Allah Doğu Türkistan’lı Müslüman Uygur Türklerinin yardımcısı olsun.”

İlgili Haberler