İYİ Partili Türkoğlu: İYİ Parti'nin gaz lambaları, keyif zammını iptal ettirdi

İYİ Partili Türkoğlu: İYİ Parti'nin gaz lambaları, keyif zammını iptal ettirdi
İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, geçtiğimiz günlerde ortaya atılan 'elektrik şirketlerinin ağırlama ve tanıtım giderleri, faturalara yansıtılacak' iddiası ile ilgili açıklamada bulundu. Türkoğlu, "İYİ Parti'nin gaz lambaları, keyif zammını iptal ettirdi" dedi.

İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı geçtiğimiz günlerde Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından 'elektrik şirketlerinin temsil, ağırlama ve tanıtım giderlerinin faturalara yansıtılması' şeklinde karar alındığını belirterek, gaz lambaları ile Bursa'daki elektrik dağıtım firması UEDAŞ'ın binasına yürüyüş gerçekleştirmişti. 

Konu ile ilgili tartışmaların büyümesinin ardından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrik şirketlerinin temsil, ağırlama ve tanıtım giderlerinin faturalara yansıtılmayacağını belirtilerek, söz konusu durumun kamuoyuna yanlış aktarıldığını söylemişti.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, EPDK Başkanı Yılmaz'ın açıklamalarının ardından konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, partisinin koyduğu tepkinin gaz lambalarının keyif zammını iptal ettirdiğini belirterek, “Şimdi aynı EPDK, uygulamanın yanlış anlaşıldığını itiraf edip, kaldırıldığını açıklıyor. Bu çelişki bile söz konusu kararın ne denli keyfi bir kararla alındığını ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı. 

"VİCDANA SIĞMAYACAK KARARIN İPTAL EDİLMESİ YERİNDE OLMUŞTUR"

Söz konusu kararın vicdana uymadığını belirten Türkoğlu, açıklamalarına şu şekilde devam etti. 

“Aklı da, mantığı da geçtim, hiç bir vicdana sığmayacak bir kararın geri çekilmesi çok isabetli olmuştur. İYİ Parti Bursa Teşkilatı olarak daha önce su faturalarındaki fahiş zamları ve ek kalemleri etkili bir eylemle protesto etmiştik. Onun sonucunda da Bursa Büyükşehir Belediyesi geri adım atmıştı. Geçtiğimiz hafta sonunda da gaz lambalarıyla Bursa UEDAŞ önüne yürüdük ve elektrik faturalarındaki söz konusu gider kalemini protesto ettik.

Nitekim bu yanlıştan da dönüldü. İYİ Parti olarak milletimizin menfaatine olacak her girişimi etkili protestolarla bizzat sahada yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşımızın içinde bulunduğu ve hepimizin bire bir yaşadığı sıkıntıları, dertleri dile getirmek boynumuzun borcudur” 

selcuk-003.jpg