İzmir'in Çeşme ilçesinde orman yangını çıktı

İzmir'in Çeşme ilçesinde orman yangını çıktı
İzmir'in Çeşme ilçesinde orman yangını çıktı. Yangına çok sayıda ekip ile müdahale ediliyor. Yangınla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Yangın, saat 23.30 sıralarında Çeşme ilçesi Ulusoy Limanı yakını, Karadağ mevkisindeki ormanda çıktı.

Henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.

İhbar üzerine olay yerine İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı itfaiye ekipleri İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 5 arazöz ve dozer sevk edildi.

yangin-ic-yyy.jpg

BELEDİYE BAŞKANI ORAN'DAN AÇIKLAMA

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran yaptığı açıklamada, yangının henüz kontrol altına alınamadığını belirterek, şöyle konuştu:

"İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Çeşme Belediyesi ekipleri yangına ortak müdahale ediyor. Şu an için yangın evlere uzak bir bölgede sürüyor. Bölgede rüzgar etkili değil, çalışmalar sürüyor." dedi.

cesmede-orman-yangini-9599-dhaphoto1.jpg

YANGINLA İLGİLİ BİR ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

İzmir'in Çeşme ilçesinde çıkan yangınla ilgili, alanı kundakladığı belirlenen 1 şüpheli, polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı.

Alevleri görenlerin ihbarı üzerine yangının çıktığı yere itfaiye ekipleri sevk edildi.

aw940474-03.jpg

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altına almaya çalışılıyor. yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de, 5 arazöz 2 su tankeri 1 dozerle müdahale ediyor.

aw940474-01.jpg

Öte yandan yangını çıkardığı ve alanı kundakladığı belirlenen bir şüpheli polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Şüpheli gözaltına alınarak polis merkezi amirliğine götürüldü.

Ekiplerin yangını kontrolle alma çalışmaları sürüyor.

İlgili Haberler