Bu şarkı çaldığında bilgisayar çöküyordu: Bir dönemin en popüleriydi

Bu şarkı çaldığında bilgisayar çöküyordu: Bir dönemin en popüleriydi
Microsoft’un The Old New Thing blogunda ilginç bir yazı yer aldı. Yazıda 1999 yapımı Janet Jackson'ın Rhythm Nation adlı şarkısının o dönemki bilgisayarları çökerttiği ortaya çıktı.

Microsoft’un The Old New Thing blogunda ilginç bir yazı kaleme alındı. Yazıya “Janet Jackson laptop bilgisayarları çökertme gücüne sahipti” başlığı atıldı. Bu yazı, Windows XP zamanlarında kalan oldukça ilginç bir sorundan bahsederken başlığı bile duyanları şaşkına uğrattı.

İddialara göre Microsoft’ta bu şarkıyı Windows XP zamanında çalıştıranların dizüstü bilgisayarları çökertiyordu. Konuya Janet Jackson''ın Rhythm Nation''ı işaret gösterildi.

Şarkı, bugünün bilgisayarlarında bile dizüstü bilgisayarlarda çok tipik olarak görülen 5.400 RPM sabit sürücü (HDD) modelleri için doğal rezonans frekanslarından birini içermektedir. Bu durum, sistemin çökmesine neden olmaktadır. Hatta ortaya öyle bir iddia atılmıştır ki en çok bu detay dikkat çekmektedir, şarkıyı çalmayan yakındaki dizüstü bilgisayarlar bile çökmektedir.

İlgili Haberler