Jeff Bezos'un elektrikli otomobil şirketi Tesla'yı geçebilir

Jeff Bezos'un elektrikli otomobil şirketi Tesla'yı geçebilir
Birçok kişinin henüz yeni yeni duymaya başladığı Jeff Bezos’un elektrikli otomobil şirketi Rivian çok fazla yatırım almaya başladı. Bugüne kadar yaklaşık olarak 10,5 milyar dolar toplayan bu marka durmayacak gibi görünüyor.

Donanım Günlüğü’nde yer alan habere göre, elektrikli otomobil alanında çok fazla gelişme yaşanıyor. Dünya neredeyse tamamen bu tür araçlar ile dolacak diyebiliriz. Avrupa Birliği bu konudaki en radikal kararlardan bir tanesini aldı. 2035 yılına kadar Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde benzinli veya dizel araçların satışı yasaklı hale gelecek. Kısacası bu tür araçlar antika olacak.

Avrupa Birliği bu tür kararlar almaya devam ederken Çin ve ABD boş durmuyor. Özellikle Çin çok ciddi teşvikler veriyor. Mesela elektrikli araç kullanan kişiler için ek vergi indirimleri yapılıyor. Böyle bir ortamda Rivian elektrikli araç markası çok yüksek yatırım almayı başarıyor. Şirket daha yeni 2,5 milyar dolar yatırım aldı.

RİVİAN KENDİSİNİ İYİCE BELLİ EDİYOR
Jeff Bezos tarafından alınan bu elektrikli araç markası birçok şirketten yatırım almaya devam ediyor. Amazon, D1 Capital Partners ve Ford tarafından başlatılan yatırım turu ile birlikte 2,5 milyar dolar gelir elde edildi. Böylece toplamda 10,5 milyar dolar hedefi tutturuldu.