Jüpiter Satürn kavuşumu nedir? 2020 kışı ve Çifte Gezegen ne zaman? 2020 Çifte Gezegen saat kaçta buluşacak?

Jüpiter Satürn kavuşumu nedir? 2020 kışı ve Çifte Gezegen ne zaman? 2020 Çifte Gezegen saat kaçta buluşacak?
Jüpiter Satürn kavuşumunun ne zaman, saat kaçta olacağı internet üzerinden vatandaşlar tarafından sıkça aratılmaya başlandı. Google, 2020 Çifte Gezegen buluşması hakkında doodle yayınlarken, iki gezegenin kavuşması, üst üste gelmeleri ve tek bir gezegen gibi parlamaları anlamına geliyor. Peki, Kışı ve Çifte Gezegen buluşması saat kaçta, ne zaman?

Kışı ve Çifte Gezegen buluşması Google’da doodle oldu. 2020 Kışı ve Çifte Gezegen buluşması sıkça aratılmaya başlandı. Jüpiter ve Satürn'ün bu yılki ‘büyük birleşmede’ sıra dışı biçimde yakınlaşacakları; bunun, en son 16 Temmuz 1623 tarihinde yaşandığı ifade edildi. Jüpiter ve Satürn buluşması 21 Aralık gecesi gerçekleşecek. Amerika Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Kuzey Yarım Küre'de en kısa günün yaşanacağı 21 Aralık'ta, iki gezegenin buluşmasının çıplak gözle izlenebileceğini açıkladı.

KIŞI VE ÇİFTE GEZEGEN NE ZAMAN BULUŞACAK? ÇİFTE GEZEGEN SAAT KAÇTA?

Kışı ve Çifte Gezegen buluşması 21 Aralık gecesi gerçekleşecek. LiveScience'ın haberine göre, iki gaz devi gezegenin 20 yılda bir meydana gelen yakınlaşması, 21 Aralık gecesi yaşanacak. İki gezegenin kavuşması, üst üste gelmeleri ve tek bir gezegen gibi parlamaları anlamına geliyor.

Jüpiter ve Satürn'ün bu yılki "büyük birleşmede" sıra dışı biçimde yakınlaşacakları; bunun, en son 16 Temmuz 1623 tarihinde yaşandığı ifade edildi.

800 YILDIR İLK KEZ BU KADAR NET İZLENEBİLECEK

Bugün gerçekleşecek ve Güneş Sistemi'nin en büyük iki gezegeni, 800 yıllık aradan sonra ilk kez birbirlerine bu kadar yakın olarak görülecek.