ABD'den geldi 9 yaşındaki yaban keçisini okla öldürdü. çevreciler ayağa kalktı

ABD'den geldi 9 yaşındaki yaban keçisini okla öldürdü. çevreciler ayağa kalktı
Doğaseverler isyanda! Kahramanmaraş Elbistan'da, 'üreme yeteneğini kaybettiği için öldürülmesi' kararlaştırılan yaban keçisi, ihaleyle ABD'den gelen avcı tarafından okla avlandı. Hayvanseverler haberi sosyal medyada '#Avcinayetttir yasaklanmalıdır' diyerek paylaşıyor.

15-20 yıl arasında ömürleri bulunan yaban keçilerinin erkekleri, 8 yaşından sonra üreme yeteneğini kaybediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, 2021-2022 av yılı Av Turizmi Uygulama Talimatı’na göre, Elbistan’daki 8 yaşın üzerindeki 1 adet yaban keçisinin acenteler aracılığı ile avlanmasına izin vermişti. Yaban keçisi kotası için 16 bin 750 liradan ihaleye çıkılmıştı.

İhaleyi kazanan acente, söz konusu kotayı Danny Ray adlı ABD vatandaşına 24 bin 500 dolar yani yaklaşık 235 bin lira karşılığında sattı. 4 gün boyunca iz süren Ray, 9 yaşında olduğu tespit edilen tekeyi, okla öldürdü. Ray’ın, söz konusu av için yaklaşık 500 bin lirayı gözden çıkardığı belirtildi.

Doğaseverler avlanma ihalelerinin iptal edilmesi için yargıya başvurmuşlardı. Önceki yıl Ekinözü, Nurhak ve Elbistan’daki 3 yaban keçisinin avlanması için düzenlenen mahkeme kararıyla iptal edilmişti.