CHP'li Özgür Özel'in iddialarının ardından.... 'İhale sorgulama' sayfası 'bakıma' alındı CHP'li Özgür Özel'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emin Şen hakkındaki iddiaları açıklamasının ardından 'devlet ihale sorgulama' sayfası EKAP planlanan zamandan 1 gün öncesinde bakıma alındı.
Kamu İhale Kurumu personel alacak Kamu İhale Kurumu 8 sözleşmeli personel alacak. Son başvuru tarihi 15 Nisan 2022 olarak açıklandı.
Mahkemenin FETÖ ile irtibatlı dediği şirkete Diyanet’ten dev ihale Mahkeme "FETÖ ile irtibatlı" dediği şirkete Diyanet İşleri Bakanlığı’ndan 4 milyon 800 bin TL'lik ihale verildi. İlgili şirket, konuyla ilgili olarak net bir cevap vermedi.
Uyarıları dikkate almadılar! İhaleler ‘salgın’ dinlemiyor Kamu İhale Kurumu’nun (KİK) korona tedbirleri kapsamında bulunduğu, “ihalelerin elektronik ortamda yapılması” veya “posta yoluyla teklif yapılması” uyarıları dikkate alınmadı. TCDD'nin 7 Nisan'da genel müdürlüğünde ihale yapacağı ortaya çıktı.
Kamu ihaleleri 2019'da da iktidara yakın firmalara aktarıldı Kamu İhale Kurumu, 2019 yılının ilk yarısına ait istatistikleri açıkladı. İlk altı ayda yapılan kamu ihalelerinin 14,6 Milyar TL'lik bölümü yandaşlara aktarıldı.
Kamu İhale Kurumu'nun 2018 raporunda 9 milyar TL'lik hata CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakıröz, Kamu İhale Kurumu'ndan paylaşıldıktan sonra silinen ilk raporu ile daha sonra yayınlanan ikinci raporu arasında fark olduğunu belirterek, 'İki rapor arasındaki 9.7 milyarlık farkın gerekçesi ne?' sorusunu yöneltti