Burası Bahçeşehir! Kar İstanbul'a dalga dalga yayılıyor

Burası Bahçeşehir! Kar İstanbul'a dalga dalga yayılıyor
İstanbul'da Silivri ve Arnavutköy’de başlayan kar yağışı Bahçeşehir'de de etkisini göstermeye başladı. 

Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul''da kar yağışı başladı. Kar, Arnavutköy''ün ardından Bahçeşehir''de de kendini gösterdi.

Öte yandan Silivri''nin yüksek kesimlerinde de kar yağmaya başladı. Kar yağışı, Silivri''nin Gazitepe, Kadıköy ve Akören mahallerinde hafif şekilde etkisini sürdürüyor.

İSTANBUL’DA YOĞUN KAR YAĞIŞLARI BEKLENİYOR

İstanbul il genelinde 10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren kuvvetli, yoğun kar yağışlarının, poyraz fırtınasının ve kuvvetli soğuk havanın (mevsim normallerinin 6 ila 10 derece altında) etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “Kar yağışlarının il genelinde aralıklarla kuvvetli (10-20 cm kar örtüsü), kentin kuzeyinde ve boğaz kesiminde kuzeydoğu yönlerden esecek kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile birlikte deniz etkili yoğun kar sağanakları (20 cm üzeri kar örtüsü) şeklinde olması bekleniyor. Yapılan en son değerlendirmelere göre İstanbul’daki soğuk havanın, kar yağışlarının ve kuvvetli rüzgârın önümüzdeki hafta başına kadar devam etmesi bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi, yağış anında görüş mesafesinde azalma, ağaç, direk devrilmesi ile çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” ifadelerine yer verdi.

"EN KUVVETLİ YAĞIŞ CUMA"

Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi:

“Bugün Türkiye de Kıyı Ege dışında yağış var. Yağışlar güney doğu anadolu, doğu karadeniz kıyıları ile Akdeniz kıyılarında yağmur Diğer yerlerde KKy ve Kar şeklinde. İstanbul öğleden sonra KKY sıcaklık 4-5 C.

Kar Türkiye ye yarın (perşembe ) sabah 6-7 cıvarında marmaranın kuzey ve doğusundan başlayacak. İstanbulun kuzey ilçelerinden daha sonra marmaranın doğusu ve anadoluda da devam edecek. Sıcaklıklar 3-4 C daha düşecek. En kuvvetli Kar yağışı Cuma günü görünüyor.”

İlgili Haberler