Karamollaoğlu: "Ülkeyi bu hale siz getirdiniz"

Karamollaoğlu: "Ülkeyi bu hale siz getirdiniz"
Eskişehir'de partisinin kongresine katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, AKP'nin iktidara yeni gelmiş gibi geçmişten şikayet etmesini eleştirerek "Ülkeyi bu hale siz getirdiniz" dedi.

Saadet Partisi 6'ncı olağan kongresi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, kongrede yaptığı konuşmada AKP'nin icraatlarını eleştirerek, "Kendi politikalarından şikayet eden başka hiçbir iktidar Türkiye'ye gelmedi" dedi.

"ÜLKEYE BU HALE SİZ GETİRDİNİZ"

“Üzülerek söylüyorum. Neden böyle söylüyorum. Çünkü kuruluşundan itibaren böyle bir gafletin içinde bulunduğunu kendisi deklare ediyor. Bugün o yanlışları görüyoruz. Avrupa Birliği'ni medeniyet projesi olarak ilan etti. Bugün Avrupa'ya diyor ki 'yav siz nasıl Avrupa devletisiniz, çifte standart uyguluyorsunuz, bizi töhmet altına sokmaya kalkıyorsunuz, bizi düşman gibi gösteriyorsunuz' kimi diyor 'Avrupa'yı stratejik ortak olarak gören medeniyet projesi olarak gören zihniyetin sahibi bu ülkenin iktidarı söylüyor. Öbür taraftan Amerika'yı, İsrail'i stratejik müttefik ilan ediyor, şimdi Amerika'ya diyor 'nasıl strateji'. Bizim içimizde terör besleyen gruplara siz silah veriyorsunuz. Hem de bizden daha çok gelişmiş silahları veriyorsunuz. Ama halen stratejik müttefikten müttefilikten vazgeçmiyor. O esip, gürlüyor. Sen lafa bakma, icraata bak. Sen icraatında ciddi bir adım atabiliyor musun bu istikamette. Yoook atamazlar. Çünkü kendi kendilerini bu işe mahkum hale getirdiler.

Öbür taraftan da ekonomik sistem olarak faizci kapitalist sistemi benimsediler. Şimdi faizin yüksekliğinden şikayet ediyor. Para bulamadıklarından şikayet ediyorlar. Kendi kendisinden kendi politikalarından şikayet eden başka hiçbir iktidar Türkiye'ye gelmedi. Konuşmalarına dikkat ettiğimiz zaman, sanki iktidara yeni gelmişler, 15 yıldır iktidarda değilmişler gibi konuşuyorlar. Ekonomi bozuk, terör, dış politika kötü, eğitim çökmüş. Yav mübarek 15 yıldır siz iktidardasınız. Ülkeye bu hale siz getirdiniz. Yeni iktidara gelmiş gibi kendi kendinizden şikayet etmeye hakkınız yok.

Şu olabilir. Bir insan yanlış yapar, uyanır. Yanlışlığının farkına varır. O zaman millete de kusura bakmayın der. Şu şu politikaları izleyerek yanlış yaptım, tövbe ediyorum, vaz geçiyorum, şimdi doğrusunu yapacağım. Böyle de bir iş yapmıyor. Yeri geliyor bunu söylüyor. Bunu söylerken yanlışını düzeltmek için söylemiyor. İstanbul'a ihanet etti. Kim dedi. Biz demedik ki. İhanet lafını ben kullanamam. Peki İstanbul'u son 20 yıldır kim idare ediyor. Siz idare ediyorsunuz. İstanbul'daki çarpıklık halen devam ediyor. Rant ve soygun halen devam ediyor.”

İlgili Haberler