Kemal Kılıçdaroğlu: "Deprem vergileri sorgulanmalı"

Kemal Kılıçdaroğlu: "Deprem vergileri sorgulanmalı"
CHP MYK toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, deprem vergilerine ne olduğunun sorgulanması gerektiğine işaret ederek, “Milletin yarası sarılacak ama bu kayıplar neden engellenemiyor? Bunu da sorgulamamız gerekiyor” dedi.

CHP’nin dünkü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı yaklaşık 5 saat sürdü. Toplantıda Elazığ’da meydana gelen depremin ardından bölgeye giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, izlenimlerini aktardı.

Torun; CHP’li büyükşehir belediyelerinin depremin ardından bölgede gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında MYK üyelerine bilgi verdi.

Edinilen bilgiye göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da depremle ilgili kısa bir değerlendirmede bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun “Depremin siyaseti olmaz. Her türlü katkıyı sunmak üzere büyükşehir belediyelerimiz başta olmak üzere herkes seferber olmalı. Deprem bölgesine yardımlarımızı yapacağız ve yaraları saracağız” görüşünü dile getirdiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun deprem vergilerine ne olduğunun sorgulanması gerektiğine işaret ederek, “Deprem bölgesiyle dayanışma üst düzey olacak. Milletin yarası sarılacak ama bu kayıplar neden engellenemiyor? Bunu da sorgulamamız gerekiyor” diye konuştuğu ifade edildi.