Kim Jong-Un sen ne yaptın? Önce vurdular sonra yaktılar

Kim Jong-Un sen ne yaptın? Önce vurdular sonra yaktılar
Kuzey Kore ile Güney Kore arasında geçtiğimiz günlerde atılan barış adımları iki ülke arasında yaşanan gerginlik nedeniyle kopma noktasına geldi. Güney'de kayıp olan bir yetkilinin Kuzey Kore askerleri tarafından önce vurulduğu daha sonra korona endişesi nedeniyle yakıldığı iddiası iki ülkeyi karıştırdı.

Güney Kore ordusu, bir haftadır kayıp olan balıkçılıktan sorumlu bir yetkilinin Kim Jong-Un yönetimindeki Kuzey Kore askerleri tarafından vurularak öldürüldüğünü ve daha sonra da üzerine benzin dökerek yakıldığını öne sürdü.

Uluslararası kamuoyunda gündem olan olay ile ilgili Seul yönetimi, ellerinde kanıt olduğunu duyururken, "47 yaşındaki adamın neden vurulduğu bilinmiyor fakat daha sonra Kuzey Kore askerlerinin yaktığı tespit edildi." denildi.

Kuzey Kore askerleri, Güney Kore’den kaçarak Kuzey Kore’ye kaçmaya çalıştığı düşünülen adamın neden yakıldığı ile ilgili de, "Corona virüsü önlemleri kapsamında askerler tarafından yakıldığını tahmin ediyoruz." dedi.

Güney Kore istihbarat kaynakları, "Denizin 38 kilometre açığında Kuzey Koreliler adamı yakaladı ve sorguladıktan sonra yüksek rütbeli bir yetkiliden infaz talimatı geldi. Gaz maskeli askerler adamın üzerine petrol döküp yaktı." iddiasında bulundu.