Korona aşısı beklerken o hastalığın aşısı bulundu, piyasaya sürülecek Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, ölümlere neden olan KKA hastalığında aşı çalışmalarının son noktaya geldiğini söyledi. Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yürüttüğü çalışma kapsamında eylül ayında ilk denemelerin yapılacağını belirten Prof. Dr. Yıldız, "Bu aşı hayvanlar üzerinde denendi. Bu yıl içerisinde İsveç'te, 20 kişide denenerek, piyasaya sürülecek" dedi.
Kene Sivas’ta can aldı Sivas'ta, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören kişi hayatını kaybetti.
Korona ile uğraşırken bir de o can almaya başladı: Vakalar artıyor Kırım Kongo Kanamalı Ateşi nedeniyle 480 vatandaş hastaneye kaldırılırken 15 kişi ise hayatını kaybetti. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Bilim Kurulu vakaların geçen seneye göre artış gösterdiğine dikkat çekti.