Kontak anahtarını böyle taşıyanlar yandı ‘Milyonlarca sürücü bu hatayı yapıyor’

Kontak anahtarını böyle taşıyanlar yandı ‘Milyonlarca sürücü bu hatayı yapıyor’
Milyonlarca araç sahibinin her zaman yaptığı hatalardan biri ve o hatanın zararları gün yüzüne çıktı. Okuyacağınız bu haberden sonra bunu bir daha asla yapmayacaksınız…

Milyonlarca araç sahibi kontak anahtarını, ev, işyeri gibi diğer anahtarlarının da bulunduğu normal anahtarlığıyla birlikte taşıyor. Son yapılan araştırmalar ışığında yapılan bu hareket aslında aracınıza ciddi boyutta zarar verdiği tespit edildi.

Aracının kontak anahtarını başka anahtarlarla birlikte aynı anahtarlıkta kullananların araçlarında, ateşleme silindirinin içerisinde bulunan hassas parçalar zarar görüyor.

Anahtarı kontağa taktığınızda anahtarlıkta oluşan bu ekstra ağırlık, ateşleme silindirinin zorlanmasına neden olur ve seyir halindeyken oluşan her sarsıntı, dönüş ve titreşimde iç parçalarının yavaş yavaş aşınarak zarar görmesine neden olur.

Kontak anahtarınızın yanına takacağınız her ekstra ağırlık, ateşleme silindirinin bozulmasın veya kilitlenmesine neden olabilir.

Ayrıca bu kullanıcı hatası anahtarınızın daha hızlı aşınıp eskimesine neden ve bundan dolayı da aracınızı çalıştırırken başınıza bela olabilir.

Kontak anahtarlığınıza fazladan ağırlık olduğunda, kontağın bağlı olduğu elektrik aksamında arızalar meydana gelebilir ve araç bilgisayarı arasındaki iletişimin kesilmesine de neden olabilir. Bu da sizi en yakın tamircinin kapısını çalmanıza neden olur.

Bu sorunlarla karşı karşıya kalmamanız için kontak anahtarınızın yanında sadece araç için gerekli olan anahtarları bulundurmalı ekstra ağırlık yapacak hiçbir şey takmamalısınız.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.