Kartal’dan Avrupa’ya dramatik elveda!

Kartal’dan Avrupa’ya dramatik elveda!
Beşiktaş, Avrupa Ligi’nde gruptaki son maçta öne geçmesine rağmen arka arkaya yediği gollerle Sporting Lizbon’a kaybetti ve Avrupa defterini kapattı

Siyah-beyazlılar, 58’de Gomez ile öne geçti. Daha sonra Tolga’nın hataları sonucu Slimani (67), Ruiz (72), Gutierrez (77) umutlarımızı söndürdü.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son maçında deplasmanda Portekiz’in Sporting Lizbon takımına mağlupolarak Avrupa’ya veda etti: 3-1. Siyah- beyazlılarda son Kayserispor maçındaki ilk 11’den farklı olarak, Necip Uysal’ı yedeklere oturtan teknik direktör Şenol Güneş, bu futbolcunun yerine Oğuzhan’a şans verdi. Güneşsakat olan Gökhan Türe’nin yerine Quaresma’yı sahaya sürdü. Sporting Lizbon’da ise sakat olan Ewerton’un yerine Naldo, yedeğe alınan Gelson Martins’in yerine de Slimani ilk 11’de sahaya çıktı. Maç öncesinde Portekiz polisi stat çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Özellikle Beşiktaş taraftarlarının bulunduğu tribün çevresinde çok geniş güvenlik önlemleri alanpolis, metro ile gelen taraftar gruplarını istasyon içindekarşılayarak, güvenlik kordonunda stada getirdi. Yaklaşık 800 kadar Beşiktaş taraftarı maça ilgi gösterirken, çoğunluğun Avrupa’da yaşayan Türkler olduğu görüldü. Gelelim maça.... 15’te Quaresma, Mario Gomez’e adeta “al da at” dedi. Ancak Alman oyuncu topu kontrol edemedi ve yüzde yüzlük bir gol fırsatını tepti, tribündeki 2 bin 500 Beşiktaşlı ayağa kalktı: Ah bu da kaçar mı? 25’te Sporting Lizbon’dan Mario kalemize yokladı, top üstten auta çıktı. 26’da Olcay ceza sahası içinde topu dışarı attı, önemli bir fırsat daha kaçtı. Milli oyuncunun yanında Mario Gomez bomboş pozisyonda pas bekliyordu. 32’de Olcay’ın vuruşunda top yandan auta gitti. 42’de Quaresma ortaladı, Olcay vuruşunu yaptı, kaleci topu çıkardı. 58’de Quaresma topu soldan götürdü, ortaya enfes çıkardı, Mario Gomez topu ağlara yolladı, öne geçtik: 0-1. 67’de Ruiz’in pasında kaleci Tolga Zengin topu çıkıp almaktagecikince Slimani çabuk davrandı skora denge getirdi: 1-1. 72’de Ruiz’in vuruşunda kaleci Tolga Zengin kapattığı köşeden golü yedi, Sporting Lizbon öne geçti: 2-1. 77’de Gutierrez, ceza sahası içinde bir kez daha ağlarımızısalladı, umutlarımızı yıktı: 3-1.