Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından kasım dönemine ilişkinKonutFiyat Endeksi verileri kamuoyuna açıklandı. Verilere göre, kobut fiyatları kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,19 arttı.
Kasım ayında yıllık bazdakonut fiyatlarıİstanbul'da yüzde 1,3, Ankara'da yüzde 6,5 ve İzmir'de yüzde 7,5 yükseldi.Açıklamada şöyle denildi:
"Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi (KFE) (2017=100), 2019 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,09 oranında artarak 117,10 seviyesinde gerçekleşmiştir.
Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,19 oranında artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 3,05 oranında azalış göstermiştir. Üç büyük ilin konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 2019 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 2,01, 0,76 ve 1,13 oranlarında artış gözlenmiştir. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 1,30, 6,48 ve 7,47 oranlarında artış göstermiştir"