Koray Aydın: Türkiye’de krizin babası var

Koray Aydın: Türkiye’de krizin babası var
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aydın, “ Türkiye'de krizin babası var. Yapmak istediğiniz krizi mart sonuna kadar idare etmek, ‘kriz yok’ diyerek milleti uyutmak, kandırmak, sonrada zamlarla milletin tepesine çökmektir" dedi.

Serkan TALAN / YENİÇAĞ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Türkiye’de ciddi bir ekonomik krizin olduğunun altını çizerek, Türkiye’de kriz var değerli arkadaşlar; hem de krizin babası var. Yapmak istediğiniz krizi mart sonuna kadar idare etmek, ‘kriz yok’ diyerek milleti uyutmak, kandırmak, sonrada zamlarla milletin tepesine çökmektir” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, Meclis’te süren bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada teklifin 6. maddesinde yer alan“Zaruri hallerde bütçe ödenekleri arasında aktarma, Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesine konulan yedek ödenek kullanımı ile ilgili hususlar, yılı içinde kullanılmayan bazı ödeneklerin ertesi yıla devri” gibi konulara değindi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kuvvetler ayrılığı ilkesini yerle bir ettiğini belirten Aydın, bütçe teklifinde de harcama yetkisinin tek elde toplandığının altını çizdi.

Aydın, “Sayın Cumhurbaşkanı yedek ödeneği adeta örtülü ödenek gibi kullanacak, kurum ve kuruluşların bütçe aktarma yetkisine sahip olacak” dedi.

Sayıştay raporlarında çıkan usulsüzlüklere dikkat çeken Aydın, “İktidarın ilk icraatı bu raporu hazırlayanları görevden el çektirmek oldu. Sayıştay’ın Denetim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı apar topar görevinden alındı. Yetmedi, Belediyelerin denetlenmesinden Sorumlu Sayıştay 15. Grup Başkanı da görevinden alındı” şeklinde konuştu.

İktidarın tasarrufu sadece vatandaştan beklediğinin altını çizen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aydın” Meclis Başkanlığı, daha önce 2 kez iptal edilmiş olan 66 araçlık liks makam aracı ihalesi için yeniden ilana çıkıyor. İşçimiz, memurumuz, öğrencimiz toplu taşım ücretlerine gelen 20-30 kuruşluk zamdan bile etkilenip kara kara düşünürken, o kilometre aracın derdine düşmüş durumda hükümetimiz” dedi.

“TÜRKİYE’DE KRİZİN BABASI VAR”

İktidarın ekonomi verileri ve konkordato ilan eden şirket rakamlarını örtülü bir şekilde vermesine rağmen, vahim tabloyu gizleyemediğini belirten Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün ülkemizde fıkralara bile rahmet okutacak bir dolar-zam ilişkisi yaşanıyor. Dolar yükselirken zamlar da yükseliyor, ama düşerken düşmüyor. İktidar da bu çarpık düzeni seyrediyor. İğneden ipliğe zam gelmiş, işsizlik tavan yapmış, sanayi üretimi çakılmış, krediler ödenemiyor, şirketler bir bir iflas ediyor. Ama iktidarımız ‘kriz yok, ülke büyüyor, bize bir şey olmaz’ yalanlarıyla milleti kandırmaya devam ediyor. Kendi maaşına yüzde 26 zam yapan Sayın Cumhurbaşkanı ‘Asgari ücretlinin, memurun, emeklinin ve işçinin de maaşına da aynı oranda zam yapın’ teklifimizi de duymazdan geliyor. Türkiye’de kriz var değerli arkadaşlar; hem de krizin babası var. Yapmak istediğiniz krizi mart sonuna kadar idare etmek, ‘kriz yok’ diyerek milleti uyutmak, kandırmak, sonrada zamlarla milletin tepesine çökmektir."

İlgili Haberler