Koray Aydın'dan 'Türkmen' açıklaması

Koray Aydın'dan 'Türkmen' açıklaması
MHP Genel Başkan Adayı Aydın, Musul operasyonu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkmenlerin önemine değinen Aydın, "Hala vakit var. Türkmen soydaşlarımızın güvenliği için siyasi ve askeri her adım atılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından Musul'daki operasyonu değerlendiren MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, dış politikadaki zaafiyetin altını çizdi.

Aydın, Türkmen soydaşlarımız için geç kalındığına dikkat çekerek "350 km sınırımızın olduğunu ifade edip 'nasıl girmeyeyim' diyorsak, herkes tahkim yaparken elimiz armut toplamayacaktı." dedi.

İşte Koray Aydın'ın Türkmenler ve Musul operasyonu hakkında açıklamaları:

Gereksiz rejim tartışmaları gündemde yer alırken, Musul'da yaşanan dış politika zafiyetimizin üstü örtülüyor. Çok söz söylemeye gerek yok "operasyonda olacağız" demekle "jetlerimiz ordaydı" demekle bu işler olmaz. Musul için geç kaldık! 350 km sınırımızın olduğunu ifade edip "nasıl girmeyeyim" diyorsak, herkes tahkim yaparken elimiz armut toplamayacaktı. "Fırat Kalkanı" operasyonun durağanlaşmasında da aynı bu geç adım atma ve tedbirsiz kalma durumu yatmaktadır. Musul için geç kalınmıştır, ancak Türkmen kardeşlerimizin güvenliğinin sağlanması için hala zaman ve imkan vardır. 2003'te ülkesi işgal edilirken ses çıkaramayan Iraklı yöneticilere de emperyalizme de ilk cevap Irak'ta güvenli bir Türkmen bölgesi olmalı. Türkiye, Misak-ı Milli sınırları içindeki bir coğrafyada etkisiz kaldıkça hem sınırlarımız hem soydaşlarımız tehlikede olacaktır. İktidar yeniden şekillenecek Irak'ta, milli çıkarlarımız ve Türkmen soydaşlarımızın güvenliği için siyasi ve askeri her adımı atmalıdır.