Korku dolu anlar. Toprak altında zamana karşı yarış

Korku dolu anlar. Toprak altında zamana karşı yarış
Sivas'ta bir kum ocağındaki kazı çalışmasında toprak kayması meydana geldi. Olay sırasında bir bölümü toprak altında kalan ekskavatörün kabininde sıkışan operatör 32 yaşındaki Ömer Civelekoğlu, AFAD ve itfaiye ekiplerinin 2.5 saatlik çalışması ile kurtarıldı.

Olay, Sivas''ta Geminbeli Tüneli kum ocağı şantiyesinde saat 12 sıralarında yaşandı. Kum ocağında kazı çalışması yapıldığı sırada toprak kayması meydana geldi. O sırada yamaçta kazı çalışması yapan ekskavatörün bir bölümü toprak altında kaldı. Ekskavatör operatörü Ömer Civelekoğlu kabin içinde sıkıştı.

Olaya tanık olanlar durumu sağlık, AFAD, itfaiye ve jandarma ekiplerine ihbar etti. Olay yerine gelen ekipler 2,5 saatlik bir çalışmanın ardından Civelekoğlu''nu sıkıştığı yerden kurtardı. Sol bacağında kırıklar olduğu belirlenen Civelekoğlu''nun ilk müdahalesi ambulansta yapıldı. Zara Devlet Hastanesi''ne kaldırılan Civelekoğlu, tedavi altına alındı. Civelekoğlu''nun sağlık durumunun iyi olduğu aktarıldı.

Olaya ilişkin açıklama yapan AFAD İl Müdürü Nazif Ekinci, "Zara-Suşehri kara yolu Çotuklar bölgesinde bulunan kum ocağında çalışma yapılırken toprak kayması sonucunda iş makinesi kısmen göçük altında kaldı, operatör sıkışmış vaziyetteydi. Olayı haber alır almaz, AFAD, 112, itfaiye, jandarma ekiplerini yönlendirmiştik. Daha sonra el birliği ile vatandaşımızı kurtardık. İnşallah sağlık açısından da bir problem yoktur. Hepimize geçmiş olsun. Görünüş itibariyle işçimizin durumu iyi" diye konuştu.