Korona virüs günlerinde Çin’de infial yaratan olay: Dev boyutlarda çıktı: Yok artık

Korona virüs günlerinde Çin’de infial yaratan olay: Dev boyutlarda çıktı: Yok artık
Milyarlarca insanın yaşamını etkileyen korona virüs salgınının sebebi olduğu düşünülen yarasalar Çin'de yine gündeme bomba gibi düştü. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda bir hazır sos kavanozunun içinden dev boyutlarda yarasa çıkması, "Yok artık" dedirtti. Sosyal medyada birçok kullanıcı görüntülerle adeta şoke olurken, şirket bu görüntülerin montaj olduğunu iddia etti.

(SÖZCÜ GAZETESİ)

Çin’in doğusundaki Shandong bölgesinde yaşayan Guo isimli bir adamın paylaştığı görüntüler sosyal medyada ve ülke genelinde adeta infial yarattı.

Qilu TV kanalının yayınladığı ve sosyal medyada da paylaşım rekoru kıran görüntülerde bir adam istiridye sosu kavanozunun içinden yoğun sosa bulanmış bir yarasa çıkarırken görülüyor. Yarasanın kanatları ve diğer uzuvlarının sağlam olduğu açıkça görülürken, Guo isimli adam, annesinin 3 aydır bu sosu kullanarak yemek yaptığı ve kavanozun boşalmaya başlamasıyla birlikte yarasayı fark ettiğini söyledi.

YOK ARTIK DEDİRTTİ

Yarasanın kavanozun altında olduğunu söyleyen Guo, “Ölmüş hayvanı gördükten sonra iştahım kaçtı artık bir şey yemek istemiyorum” ifadesini kullandı. Guo, yarasanın 6 kilogram ağırlığında olduğunu söyledi.

weibo-yarasa.jpg

“ANNEM YARDIM İSTEYİNCE FARK ETTİM”

Guo, “Annem kavanozdan sosu çıkaramadığını söyleyerek yardım istedi. O sırada şişeye baktım ve dipte sosa bulanmış kuş gibi bir şey gördüm. Elimi şişeye daldırınca bunun cansız bir yarasa olduğunu anladım. Yarasanın paketleme sürecinde girdiğini düşünüyorum. Yoksa bizim evimize yarasa gelip de bu kavanozun içine girmesine imkan yok. Zira biz kavanozun kapağını sürekli kapalı tutuyoruz” dedi.

Haitian Food isimli şirketin sözcüsü ise bütün ürünlerinin kontrolden geçtiğini ve profesyonel olarak denetlendiğini söyledi. Şirket sözcüsü, “Bir yarasanın paketleme sürecinde şişelere girmesi mümkün değil. Eğer fermentasyon sürecinde girmiş olsaydı, bu yarasadan geriye pek bir şey kalmazdı” dedi.