Demirören Haber Ajansında yer alan haber göre, Çin’in Vuhan şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan korona virüsün merkez üssü haline gelen ABD’ninNew York şehrindeki hastanelerde pek çok morgun dolması ve cenazeler için yeterli alan bulunamaması nedeniyle morga çevrilen 50’den fazla soğutmalı TIRkullanılmaya başlandı.
CESETLER ŞEHRİN GÖBEĞİNDE BEKLETİLİYOR
New York şehrideki Brooklyn’in 39th Street Pier bölgesinde yer alan Sunset Park adlı otoparkta park halinde olan TIR'ların uzun süreli bir çözüm olduğu belirtilirken uygulanan yöntemle aynı zamanda cenazecilerin de işlerinin kolaylaştırılması amaçlanıyor.
Belediye Başkanlığı sözcüsü, çoğuTIR'ın boş olduğunu ancak boş TIR'lardatutulan tüm cesetlerin yalnızca korona virüsten ölenlere ait olmayacağını da sözlerine ekledi. Ülkede en fazla ölümün yaşandığı New York eyaletine bağlı New York şehrinde bugüne kadar 14 binden fazla kişi korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti.