Astım inhalatörleri kullanan korona hastaları üç gün daha hızlı iyileşiyor

Astım inhalatörleri kullanan korona hastaları üç gün daha hızlı iyileşiyor
İngiltere’de korona virüs ile ilgili yeni bir çalışma yapıldı. Uzmanlar bir ilacın korona hastalarının erken iyileşmesine neden olduğunu ortaya çıkardı.

Koronavirüste yeni umut ışığı

Hürriyet’in İngiliz Mirror gazetesinden aktardığı habere göre, İngiltere''den gelen bir haber Covid tedavisinde yeni bir umut ışığının belirmesine neden oldu.

Yapılan bir hükümet araştırması sonucunda astım inhalatörleri kullanan korona virüs hastalarının, kullanmayanlara oranda üç gün daha hızlı iyileştiği ortaya çıktı.

Astım inhalatörlerinin kullanımı aynı zamanda hastanede kalış sürelerinin de düşmesinde önemli bir rol oynadığı belirlendi.

KONU MECLİSE TAŞINDI

Söz konusu gelişmeyi Avam Kamarası''nda milletvekillerine açıklayan Halk Sağlığı Bakanı Jo Churchill, bu yöntemin yılın başlarında hastaneye kaldırılmamış 50 yaş üstü kişiler arasında denendiğini söyledi.

Churchill, bulguların şu an için ara sonuçlara dayandığının altını çizdi ve ''bu tedavinin tam faydasını anlamak için şu anda tam analizin yapıldığını'' sözlerine ekledi.

"Uzmanlar daha ayrıntılı veriler ve denemeden elde edilen analizler elde edildikçe sonuçları izlemeye devam edecek" diyen Churchill, sonucun olumlu olması durumunda bunun yaygın olarak kullanılan bir tedaviye dönüşebileceğini belirtti.

DÜNYADA 7. SIRADA

Bugüne kadar 4.6 milyon kişiye bulaşan korona virüs, ülkede 130 bine yakın kişinin canına mal oldu. İngiltere ölümler baz alındığında da 7''nci sırada yer alıyor.

En çok ölüm yaşanan ilk üç ülke ise 800 bini aşın ölüm ile ABD, 500 bin barajını aşan Brezilya yaklaşık 400 bin kişinin hayatını kaybettiği Hindistan.

İlgili Haberler