Kovid-19 kedilere bulaşıyor ve... 

Kovid-19 kedilere bulaşıyor ve... 
ABD'de bir üniversite, laboratuvar deneyinde kedilerin hiç semptom göstermeden ölümcül virüsü diğer kedilere bulaştırdığını ortaya çıkardı. Bir uzman evcil hayvanların öpülmemesini ve yüzeylerin temiz tutulmasını tavsiye etti.

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan korona virüs salgınından en fazla etkilenen Amerika'da bir üniversite, laboratuvar deneyinde kedilerin hiç semptom göstermeden ölümcül virüsü diğer kedilere bulaştırdığını ortaya çıkardı. 
Çalışmaya liderlik eden bilim insanları, kedilerin tekrar insanlara virüsü bulaştırıp bulaştırmadığını görmek için daha fazla araştırma yapmaları gerektiğini belirtti.
Araştırma ekibinin lideri virüs uzmanı Peter Halfmann temel hijyen kurallarına uyulmasının yanı sıra evcil hayvanların öpülmemesini ve yüzeylerin temiz tutulmasını tavsiye etti.
T24'ün New England Journal of Medicine'de deneyle ilgili yayınlanan makaleden aktardığına göre araştırmacılar koronavirüs hastası olan insanlardan örnekleri alıp, üç kediye enfekte etti. Daha sonra enfekte edilen üç kedi, enfekte olmayan üç kediyle aynı evlere konuldu.

''ASLAN VE KAPLANLARA DA BULAŞTI''

Halfmann, altı kedinin de hiç semptorm göstermediğini belirterek, "Hiç biri hapşırmadı, öksürmedi, hiç ateşleri çıkmadı. Bir evcil hayvan sahibi onlara baksa bir şeyi olduğunu anlamazdı bile" dedi.
Öte yandan sağlık uzmanları bu ihtimalin düşük olduğunu vurguladı. ABD Veterinerler Birliği'nden araştırma ile ilgili yapılan açıklamada, "Bir hayvanın laboratuvarda bilinçli olarak enfekte edilmesi, doğada da o kadar rahat hastalığı kapabileceği anlamına gelmiyor" denildi.
Geçen ay ABD'nin New York eyaletinde 2 evcil kedide virüs görülmüştü. New York Şehri'nde bulunan bazı kaplan ve aslanların da koronavirüs hastası olduğu görülmüştü.