Kuru fasülye yıllardır Türk mutfağında en sevilen, besleyici ve pratik yemeklerden biri olarak ön plana çıkıyor. Kuru fasülye protein ve lif kaynağı olarak, kas gelişimini desteklemesi kilo kontrolüne yardımcı olması yönünden tercih ediliyor. Bununla birlikte içeriğindeki folik aşıt magnezyum potasyum gibi etkenlerle kalp ritmini düzenlemeye ve kan basıncının dengelemeye destek oluyor. İçeriğindeki B vitamini kompleksi sayesinde sinir sisteminin sağlığına desteklediği ve hafızayı güçlendirdiğiği de biliniyor. Ancak tüketiminde aşırıya kaçmamak gerektiği konusunda uzmanlar kritik uyarılarda bulunuyor. Bununla birlikte doğal zeytinyağ kullanılarak yapılması öneriliyor.

MasterChef‘lerin kullandığı bu yöntemle kuru fasulyenin içerisindeki gazi dışarıya vererek sindirimini daha kolay olması sağlanıyor. Kuru fasulyelerin üst kısmı suyla kaplanarak içerisine birkaç parça salatalık konulduğunda kuru fasulyenin sindirimini daha kolay olacağı ifade ediliyor.

Bununla birlikte eğer kuru fasulyenizin daha lezzetli olmasını istiyorsanız içerisine 1 adet kesme şeker eklemek lezzetine lezzet katıyor. Ayrıca yemeğin lezzetinin bozulmamaması için salça ve yağ oranına da dikkat etmek gerekiyor. Fazla salçalı yemekler mide rahatsızlıklarına da beraberinde getirebiliyor. Soğanı kavururken pembeleşme derecesine dikkat etmekte lezzeti etkileyen bir diğer faktör olarak ön plana çıkıyor.